Quantcast

Vilniečiai nuo rutinos slepiasi keliaudami Nerimi

Atostogoms einant į pabaigą nemažai žmonių ieško būdų, kaip praskaidrinti darbo rutinos kamuojamą kasdienybę. Vieni renkasi aktyvų laisvalaikį, kiti plūsta į laisvalaikio ir pramogų centrus. Tiesa netrūksta bandančiųjų iš naujo pažinti miestą. Vienas tokių būdų – kelionės laivu.

Apie keliones Nerimi sutiko papasakoti įmonės UAB „Barta“ atstovė. Bendrovei priklausantis laivas „Ryga“ yra bene dažniausiai mieste pastebima vandens transporto priemonė. Tiesa, pašnekovė savo vardo atskleisti nepanoro.

„Šiltuoju metų laikotarpiu, ypač savaitgaliais, tikrai labai daug žmonių nori plaukti laivu Nerimi. Kelionė organizuojama, jeigu į ją susirenka ne mažiau kaip dešimties suaugusių žmonių grupė. Jeigu oras gražus, tai išeiginėmis dienomis plaukia gerokai daugiau nei minimumas žmonių – jų susirenka nuo 30 iki 40“, - pasakojo įmonės atstovė.

Kitokia perspektyva

Kelionių laivu organizatoriai tikino, kad toks „kruizas“ yra puikus būdas iš naujo pasigrožėti sostinės vaizdais iš šiek tiek netradicinės perspektyvos. Dėl šios priežasties tokią atrakciją renkasi ne tik užsienio turistai ar miesto svečiai, bet ir daugelį metų čia gyvenantys vilniečiai.

Vienas plaukimas trunka nuo 45 min. iki 1 val. Trukmė svyruoja priklausomai nuo upės tėkmės greičio ir oro sąlygų. Kelionė prasideda nuo miesto centre esančio Mindaugo tilto ir tęsiasi kol laivas pasiekia Žirmūnus – greta Valakampių šis apsisuka ir palei srovę plaukia atgal į centrą.

„Galima užsisakyti ir ilgiau trunkančią kelionę, pavyzdžiui, iki pat Verkių rūmų. Savaime suprantama - toks reisas kainuos daugiau“, - pridūrė moteris. Už įprastos trukmės pasiplaukiojimą suaugusiam žmogui teks pakloti 25 litus, vaikui – 13 litų.

Paklausus, kodėl neorganizuojamos ilgesnės kelionės, pavyzdžiui, už miesto ribų, atstovė tikino, kad tolimesni maršrutai yra netinkami dėl techninių kliūčių – upės seklumo ir t.t.

Daug lemia oras

Tiesa, norintiems išbandyti tokio tipo pramogą reikėtų labai nedelsti. Nors kelionių rezervacijos vyksta ir rudenį, tačiau galimybės plaukti labai priklauso nuo oro sąlygų, kurios, kaip žinia, rudens sezonu būna labai nepastovios.

„Sunku prognozuoti, iki kada bus galima užsisakinėti paslaugą, nes patirtis rodo, kad vienais metais žmonės plaukia dar lapkričio mėnesį, o kitais metais spalio viduryje veiklą tenka jau nutraukti“, - sako įmonės atstovė.

Norintiems geriau susipažinti su miestu ir jo įdomybėmis siūlomos kelionės su gidu. Labiau pasidomėjus galima sužinoti, kad Vilniaus miesto istorija mena nemažai faktų apie Neries išdaigas – potvynius, užpylusius Katedrą ir jos rūsius, senovėje krovinius plukdančių prekybininkų nuotykius ir t.t.

Nors ir yra galimybė pramogą suderinti su edukacija, pašnekovė tikino, kad tokios pažintinės ekskursijos nėra labai populiarios.

„Kelionės Nerimi kartu su gidu tikrai nėra populiarios. Kalbėsiu atvirai – jeigu per visą sezoną pasitaiko keletas atvejų kai norima plaukti su gidu, tai tokį skaičių galima vadinti norma“, - tvirtina moteris.

Nėra į ką žiūrėti

Nors valandos pasiplaukiojimas Nerimi gal ir skamba romantiškai, tačiau tokia pramoga patenkinti lieka anaiptol ne visi. Praėjusiais metais laivu keliavęs Žygimantas Trakas tikina, kad po tokio pasiplaukiojimo liko šiek tiek nusivylęs.

„Esu plaukęs laivu Neries upe. Man jokio didelio įspūdžio nepaliko. Neries pakrantė visiškai nesutvarkyta. Plaukdamas matai tik aptrupėjusį asfaltą, keletą „grafinių“ ant sienos arba tiesiog žolėtą pakrantę. O ir miesto grožybių kažin kokių nepamatysi“, - apmaudo neslėpė vaikinas, kurio manymu, laive galėtų būtų organizuojama įdomesnė veikla.

„Sėdėti valandą ir lėtai judėti laivu nuobodoka. Na nebent pirmas 10 minučių dar kažkiek būna visai smagu – ir tai tik dėl to, kad pirmą kartą plaukiau Nerimi“, - kalbėjo nusivylęs kelione Nerimi Ž. Trakas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

he, he

he, he  portretas
Labai gera pramoga butu -realybes sou ,,Vobleris" . Parisai virve uz kaklo ir per borta , kas greiciau prisikapsto prie plaukianio laivo, tam prizas - gumbas i kakta :)

Nejaugi

 Nejaugi portretas
Vilniuje plaukiojantis laivas vadinasi RYGA? Jei taip, tai visai prastai, o antras dalykas, plaukimas valanda pro nesutvarkytas krantines kancia, Rygoje yra laivuose ir ledu ir kavos ir kitokiu graziu ispudziu. Manyciau, kad pasiplaukiojimai per ilgai trunka ir be jokiu maloniu ispudziu ar renginiu. Jei butu kitaip , rekomenduociau turistams sias pramogas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių