Quantcast

Vilniaus žaislų muziejus – geriausių pasaulio vaikų muziejų dešimtuke

  • Teksto dydis:

Tarptautinėje Bolonijos knygų mugėje vykstančiuose geriausių pasaulio vaikų muziejų rinkimuose, Vilniaus žaislų muziejus  tapo finalininkas – pateko į geriausiųjų pasaulio vaikų muziejų dešimtuką, drauge su Graco (Austrija), Tel Avivo (izraeilis), Konak (Turkija), Kopenhagos (Danija) ir kitais muziejais.

Prestižinis apdovanojimas „Vaikai muziejuose“ yra įsteigtas Vaikų muziejų asociacijos „Hands on“ ir Europos muziejų akademijos . Drauge su Vilniaus žaislų muziejumi į geriausiųjų dešimtuką pateko Austrijos Graco vaikų muziejus „Frida & freD“, Kanados karališkasis Britų Kolumbijos muziejus, Izraelio vaikų muziejus „Holon“ tel Avive ir kiti. 2014 m. nugalėtoju tapo Nacionalinė Danijos galerija.

Geriausiųjų vaikų muziejų rinkimai vyksta jau trečius metus. Prieš įteikiant apdovanojimą pusę metų profesionalai komisijos ekspertai vertina kandidatus iš viso pasaulio. Pagrindinis vertinimo kriterijus – muziejaus ar atskiros ekspozicijos kūrybinis pritaikymas vaikams iki 14 metų. Šiemet tarptautinė komisija išrinko 10 finalininkų, tarp kurių atsidūrė ir Vilnius. Vilniuje Žaislų muziejų vertino ekspertė iš Švedijos.

Primename, kad Vilniaus žaislų muziejus yra pirmasis žaislų, žaidimų ir kasdienybės temai skirtas edukacinis muziejus Lietuvoje, kurio misija – tapti pirmuoju ir labai svarbiu vaiko žingsniu į kultūros ir muziejų pasaulį. Muziejus įsikūręs patalpose Šiltadaržio g.2/ Barboros Radvilaitės g.7, kurias savo sprendimu jam skyrė Vilniaus miesto savivaldybės taryba. Per metus muziejaus edukacinėse programose dalyvauja per 20 tūkst. lankytojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių