Quantcast

Vilniaus „Vasaros terasoje“ – J. Didžiulio eksperimentas „Mokėk, kiek verta“

  • Teksto dydis:

Skambūs ketvirtadieniai ir gyvo garso koncertai „Vasaros terasoje" jau senokai tapo miestietiška vasaros tradicija. Šįvakar į vijokliais apaugusį Mokytojų namų kiemelį kviečia buvęs grupės „InCulto" lyderis, dueto „The Ball & Chain“ pusė ir amžinas scenos chuliganas Jurgis Didžiulis.

„Šį sezoną muzika nebus mano eksploatuojama „kekšė". Nors praleidau daug metų scenoje, finansiniai aspektai tyliai įsiskverbė į tai, kas man kadaise buvo šventas reikalas. Nusprendžiau visą tai pakeisti. Dabar pinigai ir atlygis nenulems nei ką, nei kur, nei kam, nei pas ką grosiu. Grosiu ne už pinigus, bet gerus darbus", - šio sezono pradžioje teigė Jurgis Didžiulis.

Atlikėjas nusprendė žadinti žmonių fantaziją ir įrodyti, jog įprasti atsiskaitymai gali turėti ir kitas raiškos formas. Nuo šiol Jurgis Didžiulis atsisako imti įprastą honorarą už pasirodymus ir sutinka žengti į sceną už alternatyvų ir kūrybišką atsiskaitymą. Pasak atlikėjo, tai gali būti neįprasti mainai, geri darbai, mielos smulkmenos ir bet kokios kitos priemonės ar sprendimai pokyčiams visuomenėje kurti.

Pasibaigus koncertui Jurgis Didžiulis klausytojų miniai leis įvertinti, ko ir kiek vertas jo paties pasirodymas. Tikėtina, kad šįvakar šis socialinis eksperimentas sumuš anksčiau viename Kauno klube pasiektą surinktų pinigų rekordą. Visi surinkti pinigai keliaus į Jurgio pateiktą kibirą, o metų pabaigoje bus nuspręsta kur ir kam bus skirti šie visos surinktos lėšos.

Jau žinomi ir įsidėmėtini kiti didieji „Vasaros terasos" koncertai. Gegužės 29 d. čia pasirodys Daivos Starinskaitės vedamas ketvertas grupė „Keymono" ir ūsus sielai nupiešęs projektas „Soul Moustache". Birželio 5 d. kalendorinę vasaros pradžią čia užtvirtins Lietuvos festivalių pažibos „Golden Parazyth" ir visai neseniai debiutinį albumą „Laikas Paikas" išleidęs elektroninės muzikos duetas „Beissoul & Einius“. Tai bus antroji gyvo garso koncertų serijos „Vasaros susitikimai su..." dalis.

Jurgio Didžiulio pasirodymas, kaip ir visi kiti „Vasaros terasos" organizuojami renginiai žiūrovams nekainuos nieko - belieka tik ateiti.

Koncertui pasibaigus „Vasaros terasos" ketvirtadienį pratęs „Niutono Stereo" komandos didžėjai Benua ir Andrius Alien. Vartai atkeliami 17 val., renginio pradžia - 20 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių