Quantcast

Vienos minutės filmų banga užlies Klaipėdą

Kol visa Lietuva persikrausčiusi į pajūrį, ten pat traukia ir jau pamėgti renginiai bei reiškiniai. Savo „paplūdimio reikmenis” į Klaipėdą atsivežė ir trumpiausių filmų festivalis „Pravda 1 minutė“.

Klaipėdos Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras, dar žinomas „Kultūrpolio“ vardu, šįvakar savo kieme priims visus norinčius pamatyti geriausių vienos minutės filmų rinktinę.

„Ji, rodyta Vilniuje vykusio renginio „Tebūnie naktis“ metu, susilaukė milžiniško miestiečių susidomėjimo, o minia filmus žiūrėjo iki pat trečios valandos nakties. Tikimės, kad ir klaipėdiečiai nenusivils“, - sakė vienos minutės filmus populiarinančio festivalio „Pravda 1 minutė“ vadovė Viktorija Jaksebagaitė.

Jau tapusio tradiciniu „socialinio trečiadienio” metu vyksiančiame renginyje žiūrovai ne tik išvys rinktinius ketverių metų trumpametražio kino darbus. Jie galės pabendrauti ir prie šaškių stalų. „Juk ir filmą visai smagu aptarti laužant galvą dėl kito ėjimo šaškių lentoje“, - šypsojosi „Kultūrpolio“ renginių koordinatorė Skaistė Kazarauskaitė.

Festivalio „Pravda 1 minutė“ organizatoriai tikino, kad uostamiesčio publika pamatys jau ir legenda tapusius Tado Vidmanto darbus, ir rečiau rodomus, bet istorijomis apipintus vienos minutės videokūrinius. Greta jų rikiuosis ir po daugybę užsienio festivalių keliavę lietuvių kino kūrėjų darbai darbeliai.

„Norėtume, kad nemokama filmų peržiūra daugelį pajūrio gyventojų įkvėptų griebti kameras ar mobiliuosius telefonus ir sukti savo filmus uoste, kopose, keltuose ar pušynuose. Vienos minutės trukmės istorijas šių metų festivaliui galima mums siųsti jau dabar“, - ragino festivalio vadovė V.Jaksebagaitė.

Šaškių turnyro uostamiesčio „Kultūrpolio” kieme pradžia - 19.30 val., o trumpų filmų peržiūra prasidės 21.30 val. Organizatoriai akcentavo, kad renginys nemokamas - maloniai kviečiami ir laukiami visi, neabejingi šaškėms ir kinui.


Šiame straipsnyje: kinasmenasKultūrpolisKlaipėda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių