Quantcast

Vestuvės: Dievo palaimintas gyvenimo etapas

Šeimos pamatas ir pagrindas – santuoka, palaiminta Dievo, – įsitikinę rugsėjo 21-ąją Vilniaus Dievo gailestingumo šventovėje Santuokos sakramentą priėmę Jurgita ir Adomas Šoblinskai.

Privalus žingsnis

Gyvenimu nesusituokus šiandien nieko nebenustebinsi, kaip ir vaikus auginančiomis šeimomis "be antspaudo", tačiau Jurgitai ir Adomui vertinga atrodo tik Dievo bei liudininkų akivaizdoje duota priesaika visą gyvenimą vienam kitą mylėti ir gerbti, susilaukti vaikų ir juos ugdyti.

"Kiekvieno žmogaus gyvenimą sudaro tam tikri etapai. Blogai, kai kuriame jų užstringi. Reikia tobulėti. Kai myli vienas kitą, anksčiau ar vėliau esi pasirengęs keliauti į naują santykių etapą – santuoką. Manau, tam, kad šeima būtų visavertė, ji turi būti susituokusi", – "Vilniaus dienai" savo požiūrį dėstė jaunavedys. Žvelgdamas į žmoną, jis pridūrė, kad šis žingsnis – tapti tikra šeima – tiesiog turėjo būti žengtas, taip diktavo širdis.

Pagal tikėjimo principus

Bendraamžiai, 24-erių Jurgita ir Adomas, džiaugėsi gražia, net šešerius su puse metų trukusia draugyste. Tad nenuostabu, kad jų santuokos laukė ir ja džiaugėsi artimieji. "Atrodo, ilgai draugavome, jau lyg ir laukiau pasipiršimo, bet Adomas sugebėjo nustebinti – jo pasirinktas piršlybų momentas buvo labai netikėtas – tiesiog per pietus balkone. Tai įvyko po ketverių draugystės metų, o tuoktis neskubėjome – prabėgo dar dveji su puse metų", – pasakojo Jurgita.

Porai nekilo klausimas, ar tuoktis bažnyčioje. Jaunikis neabejoja, kad visavertis žmogus turi rūpintis ne tik fizinio gyvenimo komfortu, bet ir sielos gerove. "Esu tikintis, mano žmona irgi sutinka su tikėjimo principais. Deja, dabar žmonės neretai pamiršta Dievą, kaip visatos kūrėją, neieško jo, gyvenime neatranda vietos dvasiniams dalykams. Bet be Dievo nebūtų ir mūsų. Todėl manau, kad žengiant tokį svarbų žingsnį – vyrui ir moteriai sujungiant savo gyvenimus, kuriant šeimą – reikia įsileisti ir Dievą", – kalbėjo A.Šoblinskas.

Nori būti jauni tėvai

Jaunavedžiai patikino, kad nepraleis ir medaus mėnesio etapo. Šiai kelionei juodu pasirinko Graikiją, Koso salą. Tiesa, medaus mėnuo tetruks penkias naktis. O sugrįžusi pora rengsis naujam gyvenimo etapui – tapti tėvais.

"Manau, susilaukti vaikų vyresnio amžiaus yra savanaudiška, – kai gimsta vaikas, o mama – kone močiutės amžiaus. Smagu turėti jaunus, energingus tėvus, kurie būtų ir draugai. Mudu ir taip susivėlinome šiuo klausimu", – nuomonę išsakė Adomas. O jo žmona pridūrė: "Nenorime būti seni tėvai. Gal kiek uždelsėme su santuoka, bet tikrai nelauksime dešimtmečio, kad savo šeimą papildytume vaikais."



NAUJAUSI KOMENTARAI

ADOMOBROLIS

ADOMOBROLIS portretas
Cia buvo Andrius
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių