Quantcast

Valdovų rūmuose atidaroma kunigaikščio Žygimanto Augusto gobelenų paroda

  • Teksto dydis:

Vilniuje trečiadienį atidaroma iš Krokuvos Vavelio karališkosios pilies atvežta Lenkijos karaliaus ir Lietuvos didžiojo kunigaikščio Žygimanto Augusto gobelenų kolekcijos paroda.

Parodos atidaryme Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmuose dalyvaus prezidentas Gitanas Nausėda. Jis kartu su Lenkijos vadovu Andrzejumi Duda (Andžejumi Duda) yra šios parodos globėjas.

Valdovų rūmai skelbė, kad į sostinę atvežta Žygimanto Augusto kolekcijos gobelenų kolekcija yra viena sudėtingiausių ir brangiausių parodų Lietuvos muziejininkystės istorijoje.

Valdovų rūmų muziejaus generalinis direktorius Vydas Dolinskas yra sakęs, kad iki šiol už Vavelio sienų nė viename kitame pasaulio muziejuje nebuvo nerodytas tokios apimties Žygimanto Augusto gobelenų rinkinys – įprastai parodoms skolinami du–trys mažesni audiniai.

Vilniuje iki liepos 16 dienos bus eksponuojama beveik 40 Žygimanto Augusto kolekcijos gobelenų, pristatančių visas serijas. Tarp jų yra devyni didelio formato figūriniai audiniai.

Vilnos ir šilko siūlais, aukso ir sidabro gijomis prieš 500 metų gobelenus audė aštuonios Briuselio dirbtuvės, o visą kolekciją suformuoti Žygimantui Augustui užtruko apie dešimtį metų.

Žygimanto Augusto gobelenai laikomi vienu vertingiausių monumentalių meninių audinių rinkinių pasaulyje. Jie primena ir Krokuvos bei Vilniaus klestėjimo periodą – Renesanso epochą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Brazo didybe ?

Brazo didybe ? portretas
Labai didingos? rūmu kolonos kazkodel nugrūstos i 2 aukšta

idomu

idomu portretas
ar paroda bus mokama? ko gero taip juk pinigu visi nori tik nebeliko tu /kunigiksciu/ dalinanciu buvo toks vienas pridurkas Gedimyno prospekto /pridurkas/ turbut gaves doze pasymire AA .....

o

o portretas
kas sulybde tuos v rumus jei ne kom gensekas uz MM rinkliava o zydams paliko Gedimino kalno /prieziura/ nuo kurios medziu isirtymo buvo numatyta boksta sugriaut panasiai kaip sovietsnieckus susprogdino 3 kryzius o sustriauskis /valdovo/ l pamalonintas Kauno mero pareigom susprogdino kryz kalnio /motyna/ o po kontaktu su henytes hebra prasigere ir toks lykimas lauks visu kgb parazitu /vampyru/ praradusiu morales bei laiko savoka kuris siuos padarus priglaus ir but gerai amzinai -;;-;;-;;-;;-;;-;;- gal gana monarhams bei vis okiems valdovams kuriuos propo guoja tie patys isverstaskuriai komkarjeristai slykstu nuo visu ju sapalioniu ir pritarymu genocidui eurosajungoje su beprociais naikinanciais zmones -;;-;;-;;-;;-;;-
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių