Quantcast

Valdovų rūmų muziejus atvėrė elektroninio knygyno duris

  • Teksto dydis:

Nacionalinio muziejaus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmų lankytojai jau gali įsigyti muziejaus leidinių ne tik lankydamiesi jų platinimo vietose, bet ir internetu, naujame muziejaus elektroniniame knygyne. Praėjusią savaitę buvo atlikti elektroninės platformos bandymai, o nuo šiol ja saugiai gali naudotis visi pirkėjai ne tik Lietuvoje, bet ir užsienio šalyse.

„Jau prieš metus muziejus sudarė galimybę žmonėms įsigyti leidinių paprasčiau – taupant laiką ir saugant sveikatą: visus muziejaus leidinius buvo galima užsisakyti elektroniniu paštu, o suderinus kainas, siuntimo būdą ir kitas detales, jie buvo siunčiami per šalyje veikiančių paštomatų tinklą. Įsitikinome, kad šis sprendimas daugeliui žmonių buvo patrauklus, tačiau ne itin patogus, todėl žengėme dar vieną žingsnį ir supaprastinome leidinių užsakymo procedūrą“, – teigia Valdovų rūmų muziejaus Finansų skyriaus ekonominio planavimo specialistė, elektroninio knygyno užsakymų koordinatorė Nerija Perlavičiūtė.

Jos teigimu, nukeliauti į elektroninį Valdovų rūmų muziejaus knygyną paprasta: tereikia muziejaus svetainėje paspausti viršuje esančią, parduotuvę žyminčią piktogramą. Į ją patekti taip bus galima ir per interneto svetainės skiltį „Leidiniai“ – atsidarius norimą įsigyti leidinį, apačioje bus galima rasti šio leidinio nuorodą elektroniniame knygyne. Pasirinkus norimus įsigyti leidinius, teliks vos keliais mygtuko spustelėjimais pasirinkti pristatymo būdą (per AB Lietuvos pašto padalinius, „LP Express“ ar „Omniva“ paštomatų tinklą) ir atlikti mokėjimą. Užsakytas knygas taip pat bus galima nemokamai atsiimti pačiame muziejuje.

Beje, apsilankiusiųjų Valdovų rūmų muziejaus elektroniniame knygyne lauks ir staigmenos. Vienoje iš skilčių publikuojami elektroniniai leidiniai, kuriuos galima skaityti nemokamai. Tai – keturi Lietuvos didžiųjų kunigaikščių rūmų kronikos tomai, du Valdovų rūmuose vykusių parodų apie dovanotas ir įsigytas vertybes katalogai ir jubiliejinis leidinys, skirtas pirmajam Valdovų rūmų muziejaus veiklos dešimtmečiui (2009–2018) apžvelgti.

N. Perlavičiūtės teigimu, elektroniniame knygyne bus galima nuolat „medžioti“ ir nuolaidas, kurios atsispindės rekomendacijų rubrikoje. Šiuo metu nuolaidos taikomos penkiems vertingiems leidiniams ir siekia net iki 85 proc.

Nuo 2009 m. veikiantis Valdovų rūmų muziejus iki šiol yra išleidęs daugiau nei 90 įvairaus pobūdžio mokslinių ir informacinių publikacijų: albumų, parodų ir rinkinių katalogų, kronikų, studijų ir kt. Žymiausios Valdovų rūmų muziejaus knygų serijos yra šios: „Lietuvos didžiųjų kunigaikščių rūmų kronika“, „Lietuvos didžiųjų kunigaikščių rūmų albumai“, „Lietuvos didžiųjų kunigaikščių rūmų parodų katalogai“, „Lietuvos didžiųjų kunigaikščių rūmų rinkinių katalogai“ ir „Lietuvos didžiųjų kunigaikščių rūmų studijos“.

Apsilankyti naujajame Valdovų rūmų muziejaus knygyne galima čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių