Quantcast

Valdovų rūmų muziejuje startuoja Legendinio vilko dienos stovykla

  • Teksto dydis:

Jau kitą pirmadienį, rugpjūčio 5 d., Nacionaliniame muziejuje Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmuose prasideda penkias dienas truksianti Legendinio vilko dienos stovykla 7-12 metų moksleiviams.

„Stovyklos tikslas – supažindinti moksleivius su Lietuvos istorija ir kultūros paveldu. Tikimės, jog dalyvaudami mūsų darbuotojų  rengiamose pažintinėse-edukacinėse veiklose jie ne tik daug sužinos, bet ir patirs atradimo džiaugsmą, – teigia Nacionalinio muziejaus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmų direktoriaus pavaduotoja dr. Jolanta Karpavičienė. – Esame įsitikinę, kad kūrybiškas darbas su jaunaisiais muziejaus lankytojais, stovyklų dalyviais – tai investicija į Lietuvos ateitį. Kolegos iš Varšuvos karališkosios pilies juokauja, kad vaikai ir moksleiviai – tai tikrasis muziejaus elitas“.

Penkias dienas truksiančioje dienos stovykloje moksleiviai susitiks su Valdovų rūmų muziejaus specialistais, gidais, archeologais, restauratoriais ir kitų sričių žinovais, susipažins su Lietuvos didžiųjų kunigaikščių rezidencijos istorija, Vilniaus pilių teritorija, Arkikatedra bazilika, lankysis Bažnytinio paveldo muziejuje, dalyvaus įvairiuose edukaciniuose užsiėmimuose. Juose sužinos daug įdomaus apie valdovų rūmų muziejaus archeologinius eksponatus, istorines bei meno vertybes, taip pat gamins keramikos dirbinius, mokysis heraldikos, klausysis operos ir kitos Lietuvos didžiųjų kunigaikščių dvare skambėjusios muzikos, taip pat rašys stovyklautojų dienoraštį.

„Vasarą rengiama Valdovų rūmų muziejaus dienos stovykla yra puiki savarankiškumo, kūrybiškumo, bendravimo ir kultūros mokykla. Ji populiari dėl kelių priežasčių: tėveliai ją renkasi, nes čia vaikams užtikrinamas turiningas laisvalaikis, vaikai – dėl smagumo, apie kurį sužino iš jau stovyklavusių draugų“, – teigia Nacionalinio muziejaus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmų Edukacijos ir lankytojų centro Edukacijos grupės vadovė Vida Kaunienė.

Antrus metus iš eilės rengiama Legendinio vilko dienos stovykla jau tampa Valdovų rūmų muziejaus vasaros tradicija. Edukacijos grupės specialistai taip pat rengia iš anksto užsakomus edukacinius užsiėmimus grupėms, o kiekvieną šeštadienį kviečia bilietus į muziejų įsigijusius lankytojus dalyvauti įvairiuose edukaciniuose užsiėmimuose nuolatinių ekspocizijų erdvėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių