Quantcast

„Vaidilos teatre“ – kalėdinis svingo muzikos ir šokio siautulys

  • Teksto dydis:

Gruodžio 20 d. 19 val. „Vaidilos“ teatre atgims užburianti svingo eros dvasia kartu su žaviosiomis „The Ditties“ ir charizmatiškosiomis šokėjomis „Lonely Lips“, kurios scenoje sukurs tikrą kalėdinį siautulį ir pristatys įspūdingą trečiojo–šeštojo dešimtmečių svingo muzikos bei šokio programą, rašoma pranešime spaudai.

Svingą – populiarų 1930-ųjų ir 1940-ųjų Amerikos muzikos ir šokių stilių – puikiai atspindės užburiantys pučiamųjų instrumentų garsai, pulsuojantis ir judėti verčiantis ritmas, dėmesį prikaustys energingi šokių judesiai ir žavingos improvizacijos, o ore plevėsuojančioms merginų suknelėms ir aistra degančioms akims tiesiog negalėsite atsispirti.

Mokslininkų įrodyta, jog svingo muzika gali pakeisti žmonių gyvenimus, suteikti energijos, pakelti nuotaiką – apie tai liudija daug įdomių faktų. Štai po didžiosios depresijos Jungtinėse Amerikos Valstijose, būtent svingo muzika, laimę ir optimizmą žmonėms teikiantis jos ritmas, padėjo išsivaduoti iš liūdesio gniaužtų, vėl atrasti muzikoje ir šokiuose slypinčią jėgą.

Svingo muzika visuomenėje turi ir vienijančią, stereotipus pamiršti skatinančią, funkciją. Yra žinoma, kad afroamerikiečiai svingo muziką naudojo kaip neapykantą tarp rasių mažinančią, toleranciją tarp skirtingų gyventojų puoselėjančią priemonę. Juk muzika ir šokiai sunaikina visus barjerus tarp skirtingo amžiaus, išsilavinimo, užimamų pareigų, rasių žmonių. Jie sugriauna visus stereotipus, išankstines nuomones, išlaisvina nuo įtampos, baimės ir abejonių.

„The Ditties“ trijų merginų ansamblis, neseniai atšventęs penkerių metų jubiliejų, – vienintelis toks Lietuvoje, prilyginamas garsiosiomis „The Boswell Sisters“, „The Andrews Sisters“, kurios buvo tikros pramogų industrijos karalienės, savo švariu, koketišku ir nuotaikingu tribalsiu dainavimu, elegantiškais judesiais ir subtilia vaidyba pakerėjusios milijonus gerbėjų.

„The Ditties“ savo veikla ir muzika atskleidžia, jog tas žavesys – ir šiandien niekur neišgaravęs. Ypatinga estetika, subtilus manieringumas ir trykštantis, vitališkas svinguojančių garsų optimizmas šiuolaikiniam klausytojui teikia poilsį nuo dabarties triukšmų kakofonijos.

„Lonely Lips“ – trys profesionalios ir dėmesį prikaustančios šokėjos, išbandžiusios save daugelyje amplua įvairių šokio pasirodymų ir spektaklių metu, 2014 m. susibūrė į neįprastos koncepcijos šokio ir teatro trio, kurio tikslas yra kurti šokio meną, įkvėptą ketvirtojo-šeštojo dešimtmečių atmosferos ir savo ekspresyvumu pažadinti ne vieną užsnūdusią sielą.

Vaidilos teatro scenoje „The Ditties“ ir „Lonely Lips“ sukurs tikrą šventinį šou, kuriame užkrečiantis šešių merginų pozityvus tonusas, įstabus garderobas, koketiškas juokas, lengva ironija, profesionali kalėdinės muzikos ir šokio kaita, įtrauks žiūrovą nuo pirmų garsų ir įrodys, kad svingas – tai kur kas daugiau nei vien muzikos ar šokių stilius.  Svingas – tai aistra. Svingas – tai gyvenimo būdas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių