Quantcast

Užutrakio dvaro kamerinė salė atveria duris į penktąjį kultūrinį sezoną

  • Teksto dydis:

Viena gražiausių Europoje dvaro sodybų, pastatyta tarp Galvės ir Skaisčio ežerų esančiame pusiasalyje, istoriniuose šaltiniuose minimame nuo XIV a. Šiandien Užutrakio dvaras  yra ne tik  nacionalinės reikšmės kultūros paminklas, bet ir viena reikšmingiausių  Baltijos šalyse kamerinių salių, kurią užsienio kelionių agentūros vadina Lietuvos kultūros židinio vizitine kortele.

Išskirtinėje renginių paletėje šis penktasis sezonas prasideda rugsėjo 20 dieną su pianisto Petro Geniušo ir saksofonisto Liudo Mockūno  autorinėmis kompozicijomis ir laisvomis improvizacijomis. Minint M. K. Čiurlionio 140-tąsias gimimo metines, susitiksime su pianistu ir muzikologu prof. Vytautu Landsbergiu.

Aktorės Valda Bičkutė, Daiva Rudytė ir Virginija Kochanskytė meno ir mados gurmanams pristatys teatrinius etiudus su dizainerės Ramunės Piekautaitės kostiumais.

Savaitgalių popietėmis išgirsime poezijos ir muzikos derinius su aktoriumi Andrium Bialobžeskiu, muzikinius spektaklius vaikams, koncertus su  Maestro V. Prudnikovu, V. Sondeckiu, V. Čepinskiu, E. Buožiu.

Lapkričio 8 dieną  galėsime pasidžiaugti svajingomis ir romantiškomis akimirkomis  koncerte „Vokiečių ir austrų romantikai“  su viena ryškiausių jaunosios kartos austrų pianisčių Agnes Wolf  ir sopranu Egle Strumskyte.

Gruodžio 27 d. Kauno fortepijoninis trio ir solistė Rita Novikaitė kviečia pasimėgauti spalvinga programa, kurioje dominuos Ispanijos bei Lotynų Amerikos kompozitorių temperamentingi ritmai ir aistringos melodijos.

Naujųjų metų išvakarėse Šventinė džiazo žvaigždžių dovana su Vytauto Labučio  ir  Olego Molokojedovo duetu.

Norinčius pratęsti nuotaikingąjį Naujametinį laikotarpį, kviečiame į džiazo muzikos koncertą  su Girmante Vaitkute  ir pianistu Andrejum Polevikovu.  „Mūsų programa – tai naujas žvilgsnis į įprastus dalykus“, – teigia atlikėjai.

„Labai džiaugiamės, kad turime ištikimą publiką, kad LRT Klasika teikia didžiulį palaikymą koncertų viešinimui, taip pat dėkojame Trakų nacionalinio parko direkcijai už nuoširdų atsidavimą kultūrinei veiklai ir jos svarbos suvokimą. Tikimės, kad mūsų draugų ratas vis plėsis, o Užutrakio rūmai taps visų mūsų širdingų susitikimų vieta.“ -  sako projekto direktorė  Rūta Banevičienė



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių