Quantcast

Unikaliame bėgime basomis žolės minkštumą išbandė 300 dalyvių

  • Teksto dydis:

Sekmadienį Europos centro golfo klube įvyko pirmasis Lietuvoje bėgimas basomis. Saulėtą sekmadienį išbandyti žolės minkštumo analogų neturinčiose varžybose susirinko 300 įvairaus amžiaus dalyvių. Jau pats pirmasis bėgimas basomis tapo tarptautiniu, kadangi renginyje dalyvavo ne tik lietuviai, bet ir svečiai iš Latvijos.

„Labai džiaugiamės tokiu dideliu bėgimo mėgėjų susidomėjimu renginiu, kuris pranoko mūsų lūkesčius. Norinčių dalyvauti bėgime buvo daugiau nei šiemet planavome priimti ir tai tikrai labai malonu. Kitais metais renginys augs, tad pasirūpinsime, jog išbandyti bėgimą basomis galėtų visi norintys“, – sakė renginį organizuojančios asociacijos „Sporto renginiai“ direktorius Evaldas Martinka.

Nuotaikingos varžybos vyko Europos centro golfo klube, tad tiek dalyviai, tiek svečiai noriai mėgavosi vaikščiojimu basomis minkštoje ir reguliariai prižiūrimoje pievoje. Bėgdami dalyviai grožėjosi puikiu aikštyno kraštovaizdžiu, o kadangi varžybų trasa driekėsi ir per patį Europos geografinį centrą, turėjo išskirtinę galimybę joje pabūti. Išbandyti žolės minkštumą dalyviai galėjo 4 km ir 8 km nuotoliuose, o mažiesiems renginio svečiams buvo siūloma 500 m distancija.

Nugalėjo Modestas Dirsė ir Ieva Želvytė

Ištvermingiausi bėgikai stojo prie 8 km rungties starto – jų varžybose buvo apie 80. Greičiausiai trasą įveikė ir pirmąją vietą vyrų kategorijoje užėmė Modestas Dirsė (25:48 min). Antrasis finišavo Augustas Jakubynas (26:05 min), o kiek atsilikęs Vytautas Gražys (26:08 min) užėmė trečią vietą.

8 km distanciją moterų kategorijoje per 31:33 min įveikė ir pirmąja vieta džiaugėsi Ieva Želvytė iš Kauno. Antrosios vietos laimėtoja tapo viešnia iš Latvijos – Alina Rencė (34:42 min). Trečioji šioje rungtyje finišavo Renata Janušytė (36:08 min).

4 km rungtį įveikti pasiryžo beveik 115 bėgimo mėgėjų. Šios rungties nugalėtoju tapo Evaldas Nausėda, įveikęs distanciją per 13:05 min. Antrą vietą užėmė Paulius Stravinskas (37:14 min), o trečiasis finišavo Denisas Savicki (13:17 min).

Moterų įskaitoje greičiausiai 4 km minkšta žole nubėgo Aneta Jasiukevič (15:55 min). Per 16:01 min trasą įveikusi Violeta Vilbickaitė pelnė antrosios vietos apdovanojimą, o trečioji finišą pasiekė Lilija Kurnosova (16:20 min).

Gausiais plojimais ir garsiais šūksniais sportiškiausios bėgimo basomis komandos titulą priėmė bėgimo bendruomenė „Bėgimo klubas“, kurių renginyje buvo virš 50.

Vaikų rungties ambasadore tapo V. Žūsinaitė

Bėgimą pieva išmėginti panoro ir būrys mažųjų bėgikų – jų laukė 500 m distancija. Šios rungties ambasadore tapo lengvaatletė Vaida Žūsinaitė, lydėjusi jaunuosius dalyvius visos rungties metu: „Mano nuomone, svarbu vaikams rodyti pavyzdį, gal kažkam šis bėgimas įsimins, įstrigs į atmintį, galbūt taps paskata sportuoti. Net jei liks tik gražiu prisiminimu – svarbu nuo mažens vaikus skatinti gyventi aktyviai ir rodyti pavyzdį.“

Pasaulio studentų universiadoje patirtą kojos traumą besigydančiai sportininkei bėgimas basomis tapo pirmuoju startu po ilgo laiko: „Po traumos kurį laiką bėgioti negalėjau išvis, dabar po truputį jau pradedu, tačiau labai pasiilgau varžybų atmosferos, todėl nusprendžiau bėgti šią simbolinę distanciją. Manau, nėra svarbu, ar tai 10 km ar 5 km ar tik 500 m – svarbu sudalyvauti ir patirti puikių emocijų.“

Kaip ir daugelis varžybų dalyvių, taip ir V. Žūsinaitė pastebėjo išskirtinę renginio atmosferą ir trasą prilygino minkštam kilimui: „Jaučiasi, jog renginys orientuotas į kokybę, ne į masiškumą, todėl atmosfera jame labai šilta ir jauki, dalyviai ir svečiai laimingi, besišypsantys. Trasos danga – žolė – ideali bėgti basomis, labai prižiūrėta, todėl atrodo lyg bėgtum minkštu kilimu.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių