Quantcast

„Tyrėjų naktis“ apgaubs ne tik Vilnių, bet ir kitus miestus

Rugsėjo 27-ąją jau devintą kartą Lietuvos sostinę ir kitus miestus apgaubs "Tyrėjų naktis". Visą dieną iki pat vėlyvo vakaro žmonės galės lankytis įvairiuose renginiuose, skirtuose mokslui populiarinti.

"Tyrėjų naktis yra renginys, kuris apima ne tik tiksliųjų mokslų, bet dabar jau ir humanitarines sritis. Renginyje žmonės gali patys susipažinti su mokslu, o ne tik apie jį kur nors išgirsti. "Tyrėjų naktyje" galima pamatyti, ką kasdien veikia mokslininkai", – apie renginį pasakojo viena jo organizatorių Vilniaus universiteto Chemikų studentų mokslinės draugijos direktorė Kornelija Antanavičiūtė.

Ji atsakinga už Vilniaus universiteto Chemijos fakulteto organizuojamus renginius. Remdamasi praėjusių metų patirtimi, K.Antanavičiūtė tvirtino, kad "Tyrėjų naktis" kiekvienais metais darosi vis populiaresnė. "Bent, jei spręstume iš mūsų organizuojamų renginių, taip atrodo. Pavyzdžiui, pernai į ekskursijas žmonės registravosi iki paskutinės dienos. Dabar jau seniai vietų nebėra.

Na, galėtume priimti dar kelis žmones", – sakė ji.

Norintys dalyvauti "Tyrėjų nakties" renginiuose turėtų pasirūpinti išankstine registracija. Taip pat verta atkreipti dėmesį, kad ne į visus renginius reikia registruotis. Kur registracija būtina, o  kur – ne, galima sužinoti "Tyrėjų nakties" tinklalapyje tyrejunaktis.lt

Besidomintys chemija dar gali spėti užsiregistruoti į ekskursiją po Chemijos fakultetą, per kurią galės apsilankyti mokomosiose bei mokslinėse laboratorijose, pažiūrėti ir patys pabandyti atlikti įvairių bandymų.

Lietuvos istorijos institutas organizuoja renginį, kuriame bus galima susipažinti su istorijos šaltinio parengimu spaudai ir netgi patiems pabandyti skaityti, transliteruoti bei išversti į lietuvių kalbą įvairių tekstų. Darbui bus pateikta šaltinių rusėnų, lenkų ir lotynų kalbomis.

Vilniaus universiteto Botanikos sodas siūlys lankytojams patiems susikurti augalų klonų, Vilniaus Gedimino technikos universiteto Elektronikos fakultetas paskaitoje "Virtualus pasaulis – susikurk savąjį" suteiks galimybę apsigyventi virtualiame pasaulyje, kuriame išgyventi ir viską susikurti reikės pačiam.

Daugiau jums patinkančių renginių rasite "Tyrėjų nakties" tinklalapyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių