Quantcast

Trys didieji Lietuvos miestai kviečia pusryčiauti su muzika

  • Teksto dydis:

Trys didieji Lietuvos miestai kviečia dieną pradėti su muzika. Prieš kelis metus Piano.lt suorganizavo pirmą koncertą darbo dienos rytą 7.30 val., kuris sulaukė neįtikėtinai gausios publikos, šiltų aplodismentų ir fantastiškų atsiliepimų su prašymais tokius koncertus organizuoti dažniau. Todėl koncertų salės kūrybinė grupė ėmėsi iniciatyvos kviesdami į rytinės kavos koncertų ciklą Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. „Rytinio miesto melodijos...“ koncertų cikle ne tik paklausysite puikios muzikos, įsikvėpsite dienos darbams, bet ir būsite pavaišinti kava bei gausite naujausią rytinį laikraštį.

„Rytinio miesto melodijos...“ koncertų cikle gros trys atlikėjų grupės. Tai rytinių koncertų pionieriai Subtilu-Z, multiinstrumentalistas Saulius Petreikis su grupe Saulės broliai, bei Lauros Budreckytės Trio, kuriame groja vienas ryškiausių Lietuvos džiazmenų Vytis Nivinskas. Koncertai vyks 3-uose didžiuosiuose Lietuvos miestuose – Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. Kiekviename mieste bus surengta po 3 koncertus.

Subtilu-Z – tai du akardeonistai Povilas Velikis ir Dmitrijs Mihailovs, perkusininkas Vytautas Švaža,  bei tenorinės birbynės guru Laurynas Vaitkus. Būtent Subtilu-Z yra rytinių koncertų pionieriai, todėl mielai sutiko ir dabar prisidėti prie šio koncertų ciklo. Grupė savo pasirodymuose atskleidžia kokia įdomi ir įvairiapusiška gali būti akordeonais, tenorine birbyne ir perkusija atliekama muzika. Jų rankose šie keli instrumentai tampa tikru orkestru, kurio dirigentais yra jie patys, savo pasirodymų metu stebinantys ne tik nepriekaištinga muzikavimo technika, improvizacija, bet ir subtiliu, išraiškingu muzikavimu. Subtilu-Z grupės nariai paklausti kodėl sutiko groti šiame koncertų cikle atsakė: „O kodėl to negalima padaryti ryte? Prieš darbą? Juk nuo pat ryto gavęs geros energijos užtaisą dieną praleisi daug produktyviau ir energingiau. Kai tai darėme pirmą kartą (drauge su Aleksandru Šimeliu), idėja pasiteisino visu 100 procentų. Salė buvo sausakimša, atsiliepimai buvo vien teigiami ir, beje, netgi sulaukėme pasiūlymų kreiptis į įvairių įmonių direktorius, kad jie organizuotų rytinius koncertus savo įmonėse kaip darbo našumo didinimo priemonę.“.

Multininstrumentalistas Saulius Petreikis su grupe Saulės broliai žiurovus kvies į kelionę aplink pasaulį. Grupėje Tadas Dešukas groja smuiku bei bosine gitara, Donatas Petreikis – gitara, Vytis Vainilaitis – bugnais. Šių atlikėjų koncertai leis pajausti senas keltų muzikines tradicijas bei ugningas melodijas, per trumpą laiką galėsite išgirsti egzotiškiausius instrumentus. Pabuvoti Kaukaze ir Indijoje, Tailande išvysti pamišusį aborigeną, kuris vietoje kavos pasiūlys pagroti tradiciniu instrumentu.

Lauros Budreckytės Trio tai novatoriškas, kamerinis, trijų muzikantų projektas, savaip atliekantis džiazo muziką.  Šio trio repertuare galima išgirsti gerai žinomų džiazo kūrėjų (Th.Monk, R.Bona, B.McFerrin, M.Johnson) kompozicijas, ankstyvojo roko ( The Beatles) ar netgi pop (M.Jackson) ir lietuviškų (K.Antanėlis) kūrinių aranžuotes bei originalius pačių trio narių kūrinius. Trio vokalistė Laura Budreckytė yra tarptautinio vokalistų konkurso Jazz Voices 2012 pirmosios vietos laimėtoja bei Riga Jazz Stage 2013 konkurso Grand Prix laimėtoja, o šiemet taip pat koncertavo garsiajame Pori Jazz festivalyje Suomijoje. Gitaristas Paulius Volkovas, gerai žinomas džiazo scenoje, charizmatiškas, muzikine įvairove stebinantis atlikėjas, grojantis skirtingų rūšių gitaromis, kontrabosininkas Vytis Nivinskas ko gero yra vienas žinomiausių Lietuvos džiazmenų. Jie sako, kad „rytiniai koncertai yra visiškai beprotiška idėja! Nepatogi, nemadinga, neatrasta bei keista, bet kažkuo labai patraukli ir įdomi.“.

Rytinės kavos koncertų programa – tai energijos ir įkvėpimo šaltinis rytiniam miesto žmogui keliaujančiam į darbą, studijas, mokyklą ar net darželį! Kiekvienas klausytojas koncertus suderins su įprastiniu miesto ryto ritmu – rytine kava bei laikraščiu!



NAUJAUSI KOMENTARAI

ewpsxigq

ewpsxigq portretas
xkkggco5 km6qk555 insurance dihkc4ix cdnlqhii

ewpsxigq

ewpsxigq portretas
dqzk2cb2 qt1dg9vh insurance p6r6k748 cd0rjcia
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių