Quantcast

Trakų Vokėje – įspūdinga Joninių šventė

  • Teksto dydis:

Antradienį atsinaujinęs Trakų Vokės dvaras lankytojus vilios tradicijomis ir modernumu: apeigos, ekomugė, koncertai iki ryto.

Birželio 23 d., 20 val., per Jonines, Trakų Vokė taps didžiausiu traukos centru Vilniaus mieste. Dvaro valdymą perėmus Vilniaus miesto savivaldybei ir praėjusį rugsėjį jį atidarius plačiajai visuomenei, Rasos šventė bus surengta kitokia nei iki šiol.

Įspūdingiausias vasaros saulėgrįžos veiksmas vyks prancūzų architekto Eduardo Fransua Andre dar XIX amžiaus pabaigoje projektuoto parko pievoje, prie baliustrados, už pagrindinio dvaro pastato. Joninės Trakų Vokėje prasidės jau tradicija tapusia procesija nuo gotikinio stiliaus vartelių su dainomis ir vainikais. Greta vilnijančios pievos, pilnos lauko gėlių, pasitarnaus Joninių vainikų pynimui.

„Rengdami didžiausią Joninių šventę Vilniaus mieste, stengėmės atsižvelgti į tai, kad Trakų Vokės dvaras šią dieną sulaukia gausybės svečių ne tik iš visos Lietuvos, bet ir iš užsienio. Būtent tai veikiausiai ir padiktavo šiųmetinę šventės koncepciją tradicijas jungti su modernumu – taigi ir jaunas, ir vyresnio amžiaus žmogus bus nustebintas. Visą vakarą šurmuliuos šventinis veiksmas – žaidimai, koncertai, sveikinimai, veiks ekomugė, kurios dalyviai pristatys geriausius Lietuvą reprezentuojančius produktus“, – kviečia šventės rengėja, „Trakų Vokės dvaro sodyba“ direktoriaus pavaduotoja Nijolė Jagelavičienė.

Renginio vedėjai – Raimundas Bingelis ir Giedrė Radzevičiūtė – taip pat žada netikėtų pramogų ir užsiėmimų. Joninių šventės Trakų Vokės dvare svečiai – dideli ir maži – turės galimybę išbandyti save mūsų senolių pamėgtuose žaidimuose. „Merginos tikrai įsivertins, kiek metų dar teks būti netekėjusioms, o jaunuoliai turės progą įsitikinti, ar jų išrinktoji tikrai jiems skirta“, – kalba tradicijoms duoklę atiduodantys renginio organizatoriai. Nebus pamiršti ir vaikai – jų lauks šiuolaikiniai žaidimai ir pramogos.

Prie dvaro rūmų veiks fotoateljė „Senoji dvaro fotografija“ – įsiamžinti prie istorinių pastatų turės galimybę visi tie, kurie tiki, kad papartis Joninių naktį iš tiesų pražysta tam, kam lemta jį surasti.

Koncertuos Trakų Vokės folkloro ansablis „Vija“, kapela „Vacio armonikėlė“, Širvintų rajono Šiaulių kaimo folklorinis antsamblis „Linksmosios močiutės“, grupė „Dizonaurai“, populiarus atlikėjas Radži. Šventę vainikuos įspūdingi fejerverkai ir didingus dvaro rūmus nušviečiantis kvapą gniaužiantis lazerių šou.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių