Quantcast

Trakų Salos pilyje šurmuliavo Šviesos dienos šventė

  • Teksto dydis:

Tamsų vakarą Galvės ežerą nušvietė tūkstančiai ugnelių ir fejerverkas – Trakų Salos pilyje gruodžio 13-ąją vyko pirmoji visuomenei skirta Šv. Liucijos, Šviesos dienos, šventė, pranešė renginio organizatorius Trakų istorijos muziejus.

Pro plačiai atvertus pilies vartus į renginį skubėjo miestelėnai – šeimos su mažyliais ir jau paaugusiais vaikais, garbūs senjorai, smalsus jaunimas. Susirinkusius šurmuliuojančius trakiečius tamsoje skendinčiame didžiajame kieme, skelbdamas renginio pradžią, tylai sutelkė Gintaro Remeikio saksofonas. Iš šventiškai padabinto balkono prakalbo Kalėdų Senelis, tūkstančiais švieselių suspindo įspūdinga žaliaskarė ir instaliacijos. Šviesos įspūdį sustiprino ugnies ir šokio studijos „Čiutyta“ ugnies misterija.

Primenant pagonybės laikus ir ugnies reikšmę protėviams, žiūrovai buvo pakviesti eiti toliau link spindinčių kunigaikščių rūmų vartų, pro kuriuos įžengus į mažąjį kiemelį pasitiko kalėdiškai, viduramžių dvasioje papuošta erdvė ir ją užpildanti saksofono melodija.

Svečiams buvo trumpai papasakota apie Šv. Liucijos, Šviesos dienos šventės ištakas ir prasmę, lietuviškąsias, dar iš pagonybės laikų atėjusias tradicijas, burtus ir tikėjimus.

Vakarą vainikavo fejerverkas didžiajame pilies kieme.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių