Quantcast

Tobulo vilniečių ryto formulė

Nuotaikinga instrumentinė muzika, kvapni kava ir šviežias „Vilniaus dienos“ laikraštis – tokia tobulo vilniečių ryto formulė pristatyta ketvirtadienį koncertų salėje "Piano.lt“.

Naujas koncertų ciklas „Rytinio miesto melodijos...“ čia vyksta ankstyvais ketvirtadienio rytais 7.30 val. Pirmieji jo dalyviai – charizmatiškas multiinstrumentalistas Saulius Petreikis ir grupė „Saulės broliai“ atskubėjo kiek pavėlavę – prisipažino, kad tiesiog pramigo – muzikantams, paprastai baigiantiems darbus 2 valandą nakties, ankstyvas koncertas yra tikras iššūkis.

Pažadinti publiką kolektyvas stengėsi įvairių pasaulio kraštų aidais. Muzikinė kelionė po pasaulį prasidėjo kiniškų motyvų kompozicija, tęsėsi ilgesinga persiškų najų melodija, ilgesį gaudė armėniškas dudukas, įvairios fleitos, skambėjo jausmingos istorijos apie mergaitę ar Škotijos kaimelį, kuriame gyvena gal pusšimtis žmonių ir visi grojantys.

S.Petreikis taip pat atskleidė, kas žmogų išbudina geriau nei stipri kava. Anot jo, tai – 1-2 m ilgio didžeridas, tradicinis Australijos aborigenų instrumentas, kuris, manoma, yra seniausias pučiamasis instrumentas pasaulyje. Nenuostabu, kad išbudina – šio instrumento gaudimas esą girdėti net už 25 kilometrų. „Padovanokite jį knarkiančiam draugui ar draugei. Jis padeda kovoti su šia bėda ir leidžia geriau miegoti“, - juokavo S.Petreikis. Jo patarimą patvirtina labai rimtai medikų tyrimai – iš tiesų siūloma prieš knarkimą kovoti tradiciniu didžeridu, mat grojimas juo, specialūs liežuvio ir gerklės pratimai padeda sumažinti knarkimą ir kvėpavimo sutrikimus.

Užknarkusių ankstyvame koncerte tikrai nebuvo, o pažadintų ir įkvėptų gražiai dienai – pilna salė. Pradėti ketvirtadienius kitaip klausytojus taip pat kvies Subtilu-Z bei Lauros Budreckytės Trio, kuriame groja vienas ryškiausių Lietuvos džiazo projektų autorius ir atlikėjas Vytis Nivinskas. Koncertų ciklas pristatomas trijuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose – Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje, jo lankytojų be puikios muzikos laukia „Vilniaus dienos“, „Kauno dienos“ ar „Klaipėdos“ laikraštis bei kavos puodelis.

Koncertai vyks:

Vilniuje Piano.lt koncertų salėje

lapkričio 21 d. Lauros Budreckytės Trio;

lapkričio 28 d. Subtilu-Z.

Kaune Nacionaliniame M. K. Čiurlionio muziejuje

lapkričio 20 d. Subtilu-Z;

lapkričio 27 d. Saulius Petreikis su grupe Saulės broliai.

Klaipėdos koncertų salėje

lapkričio 19d. Saulius Petreikis su grupe Saulės broliai;

lapkričio 26 d. Lauros Budreckytės Trio.

Bilietai parduodami Tiketa kasose bei internete.


Šiame straipsnyje: paino.ltkoncertasrytas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių