Pereiti į pagrindinį turinį

Teismas galutinai atmetė O. Polevikovos skundą dėl Vilniaus senojo teatro vadovo konkurso

2024-05-21 13:50

Vilniaus apygardos teismas neskundžiama nutartimi atmetė buvusios Vilniaus senojo teatro direktorės Olgos Polevikovos skundą dėl Kultūros ministerijos surengto naujo vadovo konkurso.

I. Gelūno / BNS nuotr.

Šis teismas paliko nepakeistą Vilniaus apylinkės teismo sprendimą, kuriuo skundas taip pat atmestas.

Vilniaus apygardos teismo teisėjai konstatavo, kad apylinkės teismas teisingai nustatė šiai bylai reikšmingas faktines aplinkybes, teisingai aiškino ir taikė ginčo santykį reglamentuojančias teisės normas, todėl priėmė teisėtą ir pagrįstą sprendimą, kurio naikinti ar keisti nėra pagrindo.

„Teisėjų kolegija, įvertinusi visus byloje esančius duomenis, sprendžia, kad organizuojant ir vykdant konkursą nebuvo pažeisti lygiateisiškumo, teisėtų lūkesčių, skaidrumo principai, išlaikytas vienodas požiūris į konkurso dalyvius“, – teigiama nutartyje.

Anot teismo, byloje taip pat nustatyta, kad pagrindiniai užduodami klausimai pretendentams į teatro vadovus buvo vienodi ir nėra pagrindo abejoti konkurso komisijos narių vertinimu ar klausimų turiniu.

Kultūros ministras Simonas Kairys savo „Facebook“ paskyroje antradienį paskelbė, kad po šio teismo sprendimo konkursą vadovauti Vilniaus senajam teatrui laimėjęs Audronis Imbrasas, dabar pareigas einantis laikinai, gali būti paskirtas penkerių metų kadencijai.

„Gaila, niekas nevertina visų ginčų pasekmių kultūros sektoriui. Neginčiju kiekvieno asmens teisės ieškoti teisybės, tačiau proceso sustabdymas, kol vyksta ginčas, trukmė turi neigiamų pasekmių“, – tvirtino S. Kairys.

Vilniaus senojo teatro vadovo konkurso nelaimėjusi O. Polevikova pernai kreipėsi į teismą dėl ministro patvirtinto konkursų aprašo ir galimai neskaidrios komisijos narių atrankos.

Šių metų vasarį Vilniaus apylinkės teismas atmetė skundą.

Konkursas į teatro vadovo pareigas paskelbtas pernai birželį, baigiantis O. Polevikovos kadencijai.

Liepą Kultūros ministerija pranešė, kad Vilniaus senojo teatro vadovo konkursą laimėjo šokio kritikas, kultūros vadybininkas ir buvęs kultūros viceministras A. Imbrasas, vadovaujantis Visagino kultūros centrui.

Jis iš konkurse dalyvavusių aštuonių pretendentų surinko daugiausiai komisijos balų. O. Polevikova tuomet teigė, kad konkursas organizuotas neprofesionaliai ir neefektyviai, o vertinimo kriterijai nebuvo aiškūs.

Dabartinis teatro pavadinimas patvirtintas 2022-ųjų rudenį. Anksčiau J. Basanavičiaus gatvėje esanti įstaiga turėjo Lietuvos rusų dramos teatro pavadinimą.