Quantcast

Teatras „Lėlė“ pradeda 63-iąjį sezoną: stebins klasika tapusiais spektakliais

Vilniaus teatras „Lėlė“, kaip ir kiekvienais metais, vienas pirmųjų pradeda naują sezoną. Rugpjūčio 22 ir 23 dienomis mažųjų žiūrovų lauks teatro repertuaro klasika tapę spektakliai – Vitalijaus Mazūro „Raudonkepurė“ ir Rimo Driežio „Kiškių sukilimas“.

63-as „Lėlės“ sezonas, pasak teatro vadovo Vilmanto Juškėno – teatro atsinaujinimo ir jį lydinčių iššūkių metas.

„Nepaisant pandemijos grimasų ir suvaržymų, teatro veiklą apsunkinančių, užsitęsusių remonto darbų, „Lėlė“ nepasiduoda neramioms mintims, atvirkščiai – teatro kolektyvas kaip niekad anksčiau kupinas įvairiausių idėjų, pasiruošęs kurti, dalintis su žiūrovais savo atradimais, ieškoti naujų kūrybinių priemonių, naujo bendravimo su publika būdų“, – sako V. Juškėnas.

Naująjį sezoną žiūrovų „Lėlėje“ lauks penkios premjeros, skirtos vaikams. Rugsėjo pabaigoje planuojama Šarūno Datenio režisuoto nuotykio-spektaklio antroji premjera „Čipolinas“, sukurta dar praeito sezono pabaigoje pagal italų rašytojo ir žurnalisto Gianni Rodari pasaką „Čipolino nuotykiai“.

Visą vasarą žiūrovai galėjo stebėti virtualų šio spektaklio variantą, o dabar jie bus pakviesti į adaptuotą gyvą susitikimą su aktoriais įvairiose teatro erdvėse.

Iki naujų metų žiūrovams bus pristatytas Ainio Storpirščio režisuotas spektaklis „O Viešpatie, Lietuva!“ – antroji žiūrovų pamėgto spektaklio „O Viešpatie, Vilnius!“ dalis. Ji kuriama remiantis Lietuvos kultūriniu kontekstu – padavimais, sakmėmis, tikrais ir kūrėjų interpretuotais pasakojimais apie įvairias geografines vietoves, objektus, žymias asmenybes.

Iki naujų metų žiūrovams bus pristatyta ir trečioji šio pusmečio premjera: pagal naują Nijolės Indriūnaitės pjesę „Debesys“ Mažojoje scenoje lėlių spektaklį kurs dailininkė ir režisierė Aušra Paukštienė. Šį pastatymą inspiravo dramaturgės autentiškų pokalbių su savo anūke užrašai, tapę idėjiniu pagrindu pjesei.

Po Naujųjų metų numatomi dar du pastatymai vaikams. Spektaklio pagal lenkų dramaturgės Martos Gusniowskos pjesę „Angelas, žirafa, stalelis. Be ryšio" imsis pirmą kartą „Lėlėje“ kursiančios menininkės – režisierė Agnė Sunklodaitė ir scenografė Giedrė Brazytė. Pasak režisierės, M. Gusniowskos pjesė - tai kūrinys apie žmonių tarpusavio ryšio svarbą, apie tai, kad tikrai dideli ir geri dalykai nutinka tuomet, kai kuo nors rūpiniesi, o tikra laimė - žinoti, kad kažkam tu nuoširdžiai rūpi.

Pagal lenkų autoriaus Konstanto Ildefonso Galčinskio pasaką „Kavos malūnėlis“ 2021 m. pavasarį spektaklį „Lėlėje“ statys lenkų režisierė Eva Piotrowska, „Lėlės“ teatro žiūrovams jau pažįstama iš spektaklio „Raudonoji knyga“. Šį kartą kūrybinę spektaklio grupę sudarys kviestiniai lėlių teatro menininkai iš Lenkijos.

„Lėlė“, ieškodama naujų komunikacijos su žiūrovais formų, šį sezoną didelį dėmesį skirs naujų edukacinių programų kūrimui ir sklaidai tiek repertuare, tiek ir virtualių medijų priemonėse.

Jau nuo rugsėjo, po beveik dviejų metų pertraukos, žiūrovai vėl bus pakviesti į Gyvąjį lėlių muziejų, kuriame lauks atnaujinta ekspozicija, į viešą repertuarą bus įtrauktos kūrybinės dirbtuvės bei kiti edukaciniai renginiai.

Šį sezoną, tradiciškai, tačiau kartu ir atsižvelgiant į pandemijos sąlygas, numatomos ir gastrolės po Lietuvos regionus.

Galiausiai, šį sezoną Vilniaus „Lėlė“ pradeda tęstinio bendradarbiavimo su tarptautiniais partneriais projektus. 2021 m. pavasarį planuojamos spektaklių „Doriano Grėjaus portretas“ (rež. Gintarė Radvilavičiūtė) ir „Karalius Ubu“ (rež. Neville Tranter) gastrolės į Taliną, kur vyks Baltijos šalių vizualinio teatro vitrina.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių