Quantcast

Tarp „Grammy“ nominantų – Vilniuje laukiami „Bon Iver“, Woodkidas ir M. Kiwanuka

  • Teksto dydis:

Antradienio vakarą buvo paskelbtas pilnas „Grammy“ nominantų sąrašas. Šiais metais tarp pretendentų į auksinį gramofoną yra ir Lietuvą savo koncertų planuose pasižymėję muzikos kūrėjai. Šį sąrašą sudaro net 83 skirtingos kategorijos ir jame puikuojasi keturios muzikos agentūros „8 Days A Week” klientai.

Tai britų muzikantas Michaelas Kiwanuka, daug talentų savyje talpinantis prancūzų kūrėjas Woodkidas, amerikiečių grupės „Bon Iver“ siela Justinas Vernonas ir kartą Lietuvą jau aplankęs džiazo saksofonininkas Kamasi Washingtonas. Sausio 31 d. „Grammy“ apdovanojimai 63-ąjį kartą bus išdalinti Los Andžele.

Svarbiausią muzikinę naktį kitais metais patikėta vesti komikui ir „The Daily Show“ vedėjui Trevorui Noahui. Apdovanojimų ceremonija tradiciškai bus transliuojama per CBS televiziją.

Tiesa, dėl pasaulinės pandemijos dar nėra aišku, koks bus jos formatas. „Grammy“ apdovanojimai nuolat keičiasi. Šiais metais dėl kritikos „Urban“ muzikos albumo kategorija buvo pakeista į Geriausią progresyvaus R&B muzikos albumo kategoriją. Pokyčiai, panašu, vyksta visur, nes akivaizdžios šių metų apdovanojimų favoritės – moterys. Šįkart Beyoncé savo sąskaitoje turi net 9 nominacijas (iki šiol nominuota net 79 kartus) ir konkuruoja pati su savimi. Kiti „Grammy“ nominacijų lyderiai – Taylor Swift, Dua Lipa ir reperis Roddy Ricch.

Michaelas Kiwanuka.

Visi šie vardai nominuoti po šešis kartus. Kitą vasarą Vilniuje laukiamas britų muzikantas Michaelas Kiwanuka pildo savo svajones. Visai neseniai Michaelas pelnė prestižinį „Mercury“ prizą. Kritikai jo albumą „KIWANUKA“ pavadino svarbiausiu dešimtmečio įrašu. Šis albumas, pasakojantis apie tapatybę ir jo šaknis, „Grammy“ apdovanojimuose pretenduoja tapti Metų roko albumu. Tai pirmoji iš Ugandos kilusio muzikanto „Grammy“ nominacija.

Michael Kiwanuka – Tiny Desk (Home):

Įdomus faktas – toje pačioje kategorijoje įrašytos alternatyvaus roko grupės „The Strokes“ kartas irgi pirmasis. Tikėtina, kad svarbiausią gyvenimo įrašą išleidęs Kiwanuka dar ne kartą bus paminėtas įvairių apdovanojimų kontekste. Pasak „Mercury“ komisijos, albumas „Kiwanuka“ nepavaldus laikui: „Kūrėjo drąsa kurti savo pasaulį ir kviesti į jį klausytojus stebina. Tai rasę, tapatybę ir istoriją įprasminantis darbas, nepriklausantis vienam žanrui.“

Vienai svarbiausių kategorijų, Metų muzikiniam vaizdo klipui, nominuotas dar vienas Woodkido darbas. Jo pasirodymas Vilniuje į kitą data dėl pandemijos buvo perkeltas jau du kartus. Pirmasis albumo „S16“ singlas „Goliath“ pasakoja apie priklausomybę nuo gamybos industrijos. Tai didinga vizualinė kelionė, piešiama 3D vizualais ir specialiaisiais efektais, kurtais prancūzų menininko ir jo komandos.

Šis Woodkido darbas taip pat nominuotas ir trys Jungtinės Karalystės muzikinių klipų apdovanojimams.

Woodkid.

Woodkid – Goliath (VFX Breakdown):

Kiti du prancūzo darbai „Run Boy Run“ ir „The Golden Age“ kadaise taip pat buvo nominuoti šioje „Grammy“ apdovanojimų kategorijoje. Justinas Vernonas iš „Bon Iver“ ne vieną nustebino įrašydamas bendrą darbą su Taylor Swift. Šis kūrinys „Exile“ jos albume „Folklore“ pažymėtas ketvirtu numeriu. Justinas Vernonas ir Taylor Swift „Grammy“ apdovanojimuose pretenduoja laimėti Geriausio pop dueto/grupės pasirodymo gramofoną.

Taylor Swift feat. Bon Iver – Exile:

Vien praėjusiais metais „Bon Iver“ buvo paminėti keturiose „Grammy“ kategorijose. Vernonas savo sąskaitoje jau turi du „Grammy“ už Metų alternatyvos albumą ir Geriausią naują atlikėją. Taylor Swift skaičiai dar įspūdingesni – ji jau laimėjo dešimt tokių statulėlių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
o gaila kad is televivo niekas pagrot neatvaro
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių