Quantcast

Šv. Kotrynos bažnyčioje – A. Treter ir ansamblio iš Krokuvos koncertas

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 12 d. 18 val. Šv. Kotrynos bažnyčioje (Vilniaus g.30).vyks Annos Treter ir ansamblio iš Krokuvos koncertas. Koncerto programoje skambės baladės, tango, bliuzo ir fado muzika.

Anna Treter – vokalistė, tekstų ir muzikos autorė, pianistė, labiausiai žinoma kaip ansamblio „Pod Budą“ solistė. Su šiuo kolektyvu įrašė 13 albumų, tapusių platininiais. Ieškodama naujų muzikos raiškos formų, atlikėja prieš 11 metų pradėjo solinę karjerą.  2003 m. pasirodė jos pirmasis albumas „Na Południe“, o po dvejų metų ir antrasis – „Może Tak, Może Nie“. Už dainuojamosios poezijos sklaidą Annai Treter suteiktas titulas „Krokuvietė 2009“.2013 m. dienos šviesą išvydo ilgai lauktas albumas „Wielki Wiatr“. Daugelio dainų tekstus sukūrė pati atlikėja, atskleisdama juose paprastų žmonių problemas ir jausmus.

Įvairiapusėje koncerto programoje skambės ritmiški, gaivališki kūriniai, taip ir nuotaikingos baladės. Atsiras vietos tango, bliuzo ar fado muzikai. Instrumentines partijas  atliks Wojciech Bobrowski – bosinė gitara, Tomasz Hernik – akordeonas, trombonas, Jan Hnatowicz – gitara, Artur Malik – mušamieji, Adam Niedzielin – klavišiniai.

Bendras Vilniaus ir Krokuvos kultūros projektas gyvuoja jau aštuntus metus - Vilniuje vyksta krokuviečių atlikėjų koncertai,  Krokuvoje - koncertuoja vilniečiai. Ir vieni, ir kiti koncertus organizuoja Šv. Kotrynos bažnyčiose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių