Quantcast

Sugrįžtuvės: Vilniaus rotušės aikštėje vėl išlies čiuožyklą

Jau netrukus sostinėje pakvips Kalėdomis. Lapkričio 30 d. Rotušės aikštėje pradės veikti čiuožykla, tą dieną bus įžiebta ir Kalėdų eglutė.

Veiks du mėnesius

Kaip tik šiomis dienomis prasideda parengiamieji darbai – pradedama statyti ledo čiuožykla Rotušės aikštėje. Tiesa, ta pati, kuri praėjusiais metais buvo pastatyta prie Baltojo tilto.

"Pasvarstėme, kad Rotušės aikštėje ji labiau tiktų, miestą kalėdiškesnį padarytų. Rotušės aikštė yra centre, čia ir daugiau žmonių lankosi, ji labiau prieinama", – teigė čiuožyklos įkūrimu besirūpinančio "Sveiko miesto" direktorius Mantas Paulauskas.

Atidaryti čiuožyklą planuojama lapkričio 30 d. Kaip tik tuo metu vyks ir Ambasadorių mugė ir bus įžiebta pirmoji sostinėje Kalėdų eglutė.

Nutarta, kad čiuožykla veiks du mėnesius, iki vasario 1 d., kasdien nuo 11 iki 21 val. "Paprašėme, kad leistų čiuožyklą įkurti dviem mėnesiams, pamanėme, kad tai bus optimaliausias laikas, atsižvelgiant į oro sąlygas", – sakė M.Paulauskas.

Nemokami kursai

Pasak pašnekovo, čiuožykla pagaminta iš tokios medžiagos, kad realiai čiuožti ant jos galima ir be ledo. O vandens išliejimas ant čiuožyklos priklauso nuo oro sąlygų – spaus šaltukas ar ne.

Čiuožyklos statytojai susiduria ir su kita bėda. Rotušės aikštė nėra lygi. "Sveikas miestas" pagalbos kreipėsi į "Grindą", kad ši padėtų problemą išspręsti, palyginti aikštę žvyru ir pan.

300 kv. metrų dydžio čiuožykla galės džiaugtis ir mokantys čiuožti, ir šios pramogos naujokai. Čiuožykla bus mokama, valanda – 5 litai.

Tačiau organizatoriai žada rengti nemokamus kursus pradedantiesiems, per kuriuos čiuožti mokys patyrę treneriai. Informaciją, kokiomis dienomis ir valandomis vyks kursai, galėsite sužinoti "Sveiko miesto" interneto svetainėje. Pačiūžas išsinuomoti bus galima vietoje.

Ar bus Vingyje, neaišku

Šiek tiek anksčiau "Vilniaus diena" rašė apie planus įrengti didžiausią čiuožyklą mieste, Vingio parke. M.Paulausko teigimu, pagrindinis didysis susirinkimas, kuriame turėtų būti aptartos visos detalės, kas tą čiuožyklą prižiūrės, tvarkys ir pan., dar neįvyko.

"Viskas priklauso nuo finansavimo, miesto padėtis dabar sunki, nežinia, kaip bus su finansais. Bet tos minties dar tikrai neatsisakome. Tiesiog reikės apskaičiuoti visas galimybes. Dabar svarbiausia baigti čiuožyklą Rotušės aikštėje, kad ji pradėtų veikti. Bus jau dalis Kalėdų švenčių", – sakė M.Paulauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mbt clearance shoes

mbt clearance shoes portretas
mbt tariki shoes Sugrįžtuvės: Vilniaus rotušės aikštėje vėl išlies čiuožyklą | KaunoDiena.lt
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių