Quantcast

Su jaunimu linksminosi ir atlikėjas Svaras

Nuo pat šeštadienio ryto šimtai jaunuolių susirinko į specialiai jiems bei ekstremalaus sporto mėgėjams skirtą renginį „Atgal į miestą“. Vasarai palydėti skirto renginio neaplenkė ir žinomas atlikėjas, grupės „G&G Sindikato“ narys Svaras, o gatvės šokių užsiėmimus vedė garsusis šokėjas Dainius Žebrauskas – Skruzdėliukas.

Šiandien „Ogmios miesto“ aikštėje skambėjo hip-hopo muzika ir būriavosi miesto jaunimas. Renginio erdvėje šurmuliavo ekstremalaus sporto pasrodymus panorę išvysti jaunuoliai, o gatvės šokių aikštelėje buvo galima ne tik pasimokyti šokių žingsnelių su geriausiais profesionalais, bet ir stebėti šokėjų kovas.

Visi besižavintys ekstremaliu gatvės sportu savo akimis galėjo išvysti ir ne mažiau ekstremalius  geriausių šalies riedlentininkų ir BMX dviratininkų pasirodymus. Tikriausiai vienas iš labiausiai laukiamų šeštadienį buvo perspektyviausio Baltijos šalyse BMX dviratininko iš Palangos Deivido Budkovo pasirodymas.

Jaunuoliai turėjo puikią progą pabendrauti su gatvės sporto profesionalais bei sužinoti daugiau apie esktremalaus sporto subtilybes. Specialiai renginiui paruoštą programą pristatė ir žiūrovus savo triukais stebino populiari Lietuvos gatvės gimnastikos komanda „Project Mayhem“.

Kultūringai palydėti vasarą skatinančio renginio neaplenkė dažnai jaunimui skirtuose renginuose dalyvaujantis „G&G Sindikato“ narys Gabrielius Liaudanskas – Svaras. Atlikėjas su kolegomis bičiuliais kvietė stebėti stebėti kaip kuriamas gatvės menas. Kūrybinių dirbtuvių metu Svaro komanda naudodama originalius trafaretus asfaltą bei sienas puošė įmantriais piešiniais ir bandė gatvės menu sudominto renginio dalyvius.

„Geras laikas yra visų pirmiausia. Kitas dalykas, sutraukti kuo daugiau jaunimo domėtis, užsiiminėti įvariais sportais, hobiais ir kitais dalykais, kuriuose galėtų atrasti save, ugdyti geras savybes, susirasti draugų. Tai yra svarbiausia, kad žmonės atrastų vieni kitus, užsiimdami tais pačiais dalykais, kurie jiems įdomūs“, - apie savo dalyvavimo renginyje tikslus pasakojo Svaras.

Renginio metu kūrinius atliko ir daugybė hip-hopo muzikos atlikėjų. Ant specialios renginio scenos skambėjo „Shpil&Mighty“, „Gralis“, „Raude“, „MC Mesijaus ir Garo“, „Jad Rec“ , „Cherry On Top“ bei „Tie Geresni“ bei specialaus svečio iš Islandijos – „Thirja Haeidin“ muzika. Taip pat vyko bytbokso pasirodymas.

„Iš pricipo negalima sakyti, kad toks renginys vyksta pirmą kartą. Nes tokių panašių renginių buvo ir daugiau, tik gal būdavo vieni labiau skirti riedučiams, kiti BMX, gatvės šokius irgi organizuodavo atskirai. Kažkada gatvės šokiais buvo su gatvės krepšiniu sudėliojami. Šiandien jei dar būtų ir gatvės krepšinis, tai būtų visa gatvės kultūra jau sudėta į vieną vietą. Šiandien buvo bandyta sujungti jaunus žmonės ir aš manau kad tai labai gera idėja. Aš manau, jei šis renginys įgaus tradiciją, kiekvieną kartą susirinks vis daugiau žmonių“, - pasakojo vienas renginio organizatorių, gatvės šokių profesionalas Dainius Žebrauskas – Skruzdėliukas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių