Quantcast

Sporto festivalyje galiūnas Ž.Savickas kovos dėl pergalės, vyks imtynių gigantų kovos

  • Teksto dydis:

Tarptautinis sporto festivalis grįžta į Vilnių. Spalio 19–20 dienomis Vilniuje „Siemens” arenoje vyks jau antrasis netradicines jėgos sporto šakas vienijantis renginys. Žiūrovai turės galimybę išvysti stipriausius pasaulio galiūnus, klasikinio kultūrizmo atstovus, sekti rankų lenkimo kovas, grožėtis bikinio varžybomis.

Festivalyje taip pat vyks imtynininko Mindaugo Mizgaičio vardo imtynių turnyras, gatvės gimnastikos varžybos,  „Spausk ir bėk“ varžybos ir kitos jėgos sporto rungtys. Pagrindinis dvi dienas truksiančio sporto renginio akcentas – pasaulio galiūnų Čempionų lygos etapas. Lietuvoje vyksiančiame turnyre varžysis 12 stipriausių pasaulio atletų. Lietuvai,  be stipriausio pasaulio žmogaus Žydrūno Savicko, turnyre atstovaus stipruoliai Vidas Blekaitis ir Saulius Brusokas.

„Džiugu, jog ir šiemet žiūrovai turės galimybę Vilniuje išvysti stipriausius pasaulio atletus. Praėjusiais metais namie laimėjau galiūnų čempionų lygos pusfinalį ir užsitikrinau galiūnų Čempionų lygos nugalėtojo titulą, šiemet esu nusiteikęs pergalei namuose, o pirmenybėse turėčiau pretenduoti į prizininkų trejetą“, – sako daugkartinis galiūnų Čempionų lygos laimėtojas Ž. Savickas.
Imtynių mėgėjai sporto festivalyje turės galimybę susipažinti su būsimais talentais bei stebėti imtynių gigantų kovas. Olimpiečio Mindaugo Mizgaičio vardu pavadintame imtynių turnyre varžysis 30 sunkiasvorių paauglių,  imtynių gigantų kovose dalyvaus 10 atletų. Pagrindinė gigantų kovų intriga – ar šiuo metu Lietuvoje yra už M. Mizgaitį stipresnis imtynininkas. Pats olimpietis dėl apendikso operacijos turnyre nedalyvaus.

„Kitais metais, jei sveikata leis, susigrumsiu su šių metų turnyro nugalėtoju. Šiemet tik palaikysiu sportininkus, linkėdamas jiems didžiausios sėkmės“, – teigia Pekino olimpiados prizininkas.
Kultūrizmo ir kūno fitneso varžybose varžysis ne tik geriausi Lietuvos kultūristai, bet ir sportininkai iš Lenkijos, Latvijos, Baltarusijos, Rusijos.

Dėl Europos mėgėjų čempiono vardo varžysis 20 dalyvių. Vienas perspektyviausių Lietuvos galiūnų Vilmantas Bliujus sako, jog šiam startui ruošėsi keletą mėnesių.

Pasaulio rąsto kėlimo čempionatą tiesiogiai iš „Siemens“ arenos transliuos „Eurosport“ televizija. Šiose pirmenybėse nugalėtojo vardą gins praėjusiais metais triumfavęs galiūnas Ž. Savickas.
Holivudo legendos Arnoldo Schwarzneggerio sugalvota „Spausk ir bėk“ rungtis  iš pirmo žvilgsnio atrodo labai lengva, tačiau ji reikalauja gero fizinio pasirengimo. Dalyvis, prieš stodamas ant starto linijos, turi, gulėdamas, kuo daugiau kartų nuo krūtinės „išstumti” savo svorį atitinkantį svarmenį, o paskui įveikti 5 km distanciją. Pasitikrinti jėgas šioje rungtyje galės kiekvienas iš anksto užsiregistravęs. 

Tarptautinis sporto festivalis startavo praėjusiais metais. Jėgos sporto šakas apjungiančiame renginyje praėjusiais metais dalyvavo beveik 500 sportininkų iš 13 valstybių.
Festivalio sumanytojas galiūnas Ž. Savickas. Renginys į visas varžybas – nemokamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių