Quantcast

Sostinės laukia itin madingas savaitgalis

Prabėgo metai ir štai tradiciškai kovo antroje pusėje Šiuolaikinio meno centre atsiveria durys mados gerbėjams. Nors pavasaris trumpam pasitraukė, penktadienį į sostinę tikrai atkeliauja pavasarinė "Mados infekcija". Kuo šįkart nustebins jaunieji ir žymūs šalies dizaineriai?

Mišrios madų dienos

Kovo 21-ąją prasidėsiantis šešioliktasis mados festivalis šįkart vyks tris dienas – penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį. Iš viso bus parodyta 20 kolekcijų: 16 – lietuvių ir keturios užsienio dizainerių iš Rusijos, Vokietijos, Danijos bei Prancūzijos.

Kaip sakė festivalio organizatoriai, jau kelerius metus jie nebeskirsto festivalyje savo kolekcijas pristatančių dizainerių pagal tai, kokius kūrinius – konceptualius, eksperimentinius ar elegantiškus – jie pristato. Taigi nusiteikite visas tris dienas pamatyti ir prêt-à-porter kolekcijų, ir nekasdienių kūrybinių eksperimentų.

Kolekcijos – visiems

Šiųmečiame festivalyje nuskriaustų neliks – kolekcijų sukurta ir moterims, ir vyrams. Beveik trečdalis dalyvausiančių dizainerių – festivalio senbuviai Kristina Kruopienytė, Egidijus Sidaras ir mados namai "Cantas", svečias iš Prancūzijos Marcas Le Bihanas, Diana Paukštytė, Eva Baliul ir iš "Injekcijos" ant "Mados infekcijos" podiumo patekusios jaunosios dizainerės Dovilė Cibulskaitė, Ana Romanova, Akvilė Jančauskaitė bei Ugnė Martinaitytė – pristatys mišrias kolekcijas.

Vyrams skirtą rudens–žiemos sezono kolekciją jau antrus metus iš eilės kuria dizainerė Lilija Larionova. Stipriosios lyties atstovams skirti ir danų dizainerio Wali Mohammedo Barrecho drabužiai bei "Mados infekcijos" naujokės Vitalijos Malyško kolekcija.

Kolekcijas moterims rengia festivalio senbuvės Eglė Žiemytė, Laura Dailidėnienė, Lina Gudanavičiūtė, festivalio idėjinė vadė Sandra Straukaitė, Ieva Daugirdaitė, duetas "Tribe" – Marina Žuravliova ir Donata Maldonytė, Norvegijoje su šeima gyvenanti ir ten kurianti lietuvė Kristina Vikøren. Moterų akis džiugins ir viešnių iš Vokietijos – dizainerių dueto "Großer Heinrich" – bei praėjusio rudens "Injekcijos" nugalėtojos Tatsianos Grakovos iš Rusijos modeliai.

Kaukolė pakeitė veidą

Šiųmetė "Mados infekcija" vėl keičia podiumą, o festivalio simboliu tituluojama kaukolė šįkart mados mėgėjus stebės švytinčiomis akimis.

"Kaukolė per kiekvieną renginį vis keičia savo buvimo vietą ir išvaizdą. Šiemet ji mirksės ir į "Mados infekcijos" lankytojus žvelgs švytinčiomis akimis. O visa kita pamatysite atvykę į renginį", – intrigą kūrė festivalio prodiuserė Renata Mikailionytė.

Auga nauja karta

Labai savo darbą ir komandą vertinanti festivalio prodiuserė džiaugėsi, kad per tiek laiko susigyveno, išmoko kartu dirbti, kad pasiekti rezultatai nenustoja džiuginti ir, žinoma, kad festivalis visapusiškai auga.

"Viską labai vertinu ir branginu. Kuo toliau dirbu, tuo labiau suprantu, kad reikalavimai didėja, žmonės vis daugiau reikalauja iš savęs, iš aplinkos, ir tai džiugina. Kalbant apie pastaruosius keletą metų, viskas itin sparčiai sudėtingėja, įdomėja, net jei ir būna paprasta, yra pateikiama koncentruotai, įdomiai", – sakė R.Mikailionytė.

Tiesa, puikiai ji įvertino ir kovo 15 d. vykusią modelių atranką. Festivalio prodiuserės žodžiais, mūsų šalyje auga nauja ir labai stipri modelių karta.

"Kiekvienais metais "Infekcijos kastingo" veidas keičiasi – tai nuolatinis ciklas, amžinas judėjimas. Šiemet pamatėme itin daug naujų veidų, kurie, esu tikra, eis ne tik "Mados infekcijos" podiumu, bet ir įvairių mados namų podiumais visame pasaulyje. Lietuvoje auga nauja, stipri, kokybiška modelių karta", – teigė atrankai vadovavusi R.Mikailionytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių