Quantcast

„Sostinės dienų“ baigiamajame koncerte – legendinė „Jazzanova“

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 2-4 dienomis Vilnių sudrebins ir bičiuliškai sutelks didžiausias miesto festivalis „Sostinės dienos“.

Šventės didieji renginiai, kaip įprasta, vyks Katedros aikštėje - jau paskelbtos pirmųjų dviejų dienų pagrindinės žvaigždės: rugsėjo 2-sios vakarą uraganinį pasirodymą surengs garsieji „reivo” vėliavnešiai "Digitalism”, o rugsėjo 3 d. didžiulį viso vakaro koncertą surengs Andrius Mamontovas su grupe.  Na, o sekmadienį, rugsėjo 4 dieną, „Sostinės dienas" Katedros aikštėje vainikuos legendinė „Jazzanova". Viso pasaulio melomanų širdis užkariavusi grupė ruošiasi pradžiuginti vilniečius ir miesto svečius savo koncertu pačioje sostinės širdyje. Su grupe Vilniuje pasirodys ir nuolatinis grupės partneris bei sceninis lyderis - ekstravagantiškasis JAV vokalistas Paul Randolph. Moderniu skambesiu, šokių muzikos ir nu-jazz, chillout, Latin jazz, house bei kitų stilių sinteze išgarsėjusios „Jazzanovos" koncertą „Sostinės dienų” proga bus galima išgirsti nemokamai.

Intensyviai po festivalius, koncertų sales ir klubus gastroliuojantis kolektyvas iš Berlyno muzikos gurmanų yra vertinamas už talentą derinti nuolatines kūrybines paieškas ir puikiai atpažįstamą grupės stilistiką. Šešių didžėjų ir prodiuserių kolektyvo kūryba - lyg gyvas nuostabios stilių samplaikos pavyzdys. „Jazzanova"  muzika įkaitina orą šokių aikštelėse ir priverčia judėti minias gerbėjų, tačiau grupės sukauptame solidžiame kompozicijų sąraše gausu ir ramesnių ritmų bei lyriškesnių melodijų. Jų kūrybą seka tiek elektroninės šokių muzikos, tiek džiazo bei chillout gerbėjai.

Pernai savo veiklos 15 metų sukaktį minėjęs kolektyvas per šį laiką leidosi į ne vieną drąsų eksperimentą. Pavyzdžiui, kartu su garsiuoju juodaodžiu vokalistu Paulu Randolphu grupė surengė jau daugiau kaip 250 koncertų visame pasaulyje. „Jazzanova LIVE feat. Paul Randolph” išsiplėtė net iki devynių kolektyvo narių ir tapo vieni laukiamiausių svečių elektroninės muzikos bei džiazo festivaliuose.  Užkrečianti energija, bekompromisis profesionalumas ir užburiantys muzikiniai eksperimentai - tai, kas paverčia kiekvieną „Jazzanova" koncertą ypatingu.

1995 m. Berlyne įkurto kolektyvo „Jazzanova" branduolį sudaro didžėjai ir prodiuseriai Alexanderis Barckas, Claasas Brieleris, Roskowas Kretschmannas, Stefanas Leiseringas, Axelis Reinemeris bei Jrgenas von Knoblauchas. Pirmojo pripažinimo sulaukė 1997-aisiais, kai BBC diskžokėjas Gillesas Pettersonas savo programoje paleido pirmąjį kolektyvo kūrinį „Fedime's Flight”. Paskui kompanija ėmėsi remiksų projektų, kurie vėliau išleisti albumu „The Remixes 1997-2000”. 2002 m. pasirodė debiutinis kolektyvo albumas „In Between", dar po šešerių metų išleistas „Of All The Things". Ėmus bendradarbiauti su vokalistu iš Detroito P. Randolphu pasirodė trečiasis albumas „Funkhaus Studio Sessions".

„Sostinės dienas 2016" vainikuosiantis „Jazzanova LIVE feat. Paul Randolph” koncertas Katedros aikštėje vyks rugsėjo 4 d. po 20 val.Visi renginiai nemokami. 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių