Quantcast

Sostinėje – kultūros festivalis „Rotušės kolonada 2021“: skambės muzika, vyks madų šou

  • Teksto dydis:

Ambicingas iniciatyvas ir darbus reprezentuojančios rotušės dažnai tituluojamos miestų „širdimis“. Vilniaus širdis irgi gyva – kurianti ir burianti naujoms idėjoms ir veikloms, pulsuojanti teigiamas emocijas, burianti ir motyvuojanti miesto bendruomenę puoselėti savo vertybes, siekianti atspindėti vilniečiams ir sostinės svečiams tai, koks yra Vilnius šiandien, ir kokį jį kuriame ateities kartoms.

Todėl nuo rugpjūčio 7 d. iki rugsėjo 17 d. visi sostinės gyventojai ir miesto svečiai yra maloniai kviečiami į naują nemokamų kultūros renginių festivalį „Rotušės kolonada 2021“.

Vilniaus Rotušės erdvėse savaitgaliais daugiau nei mėnesį skambės pačių įvairiausių žanrų muzika, dainos, vyks madų pristatymai, aktoriai skaitys poetų eiles apie Vilnių...

Festivalį pradės valstybinis pučiamųjų orkestras „Trimitas“, kuris dovanos Federico Fellini filmų melodijas, vėliau estafetę perims džiazo virtuozai – pianistas Artūras Anusauskas, „Veroika Chichi“ kvartetas, „Giunter Percussion“. Klasikos žanro mylėtojams savo specialią programą, vos grįžęs iš turnė po Europą, pristatys Naujų idėjų kamerinis orkestras „Niko“.

Festivalio programą papildys Lietuvos kariuomenės orkestro ir Garbės sargybos kuopos pasirodymas Rotušės aikštėje, skirtas Laisvės nuo sovietinės okupacijos dienos paminėjimui.

Mados ir dizaino mylėtojai bus laukiami specialiame šou „Suistanable Fashion Week 2021“.

Organizatorių nuotr.

Tiems, kam širdžiai miela lietuvių tautinė muzika, skambės folkloro ansamblio „Vilnelė“ dainos, autentiška liaudies instrumentika, atliekama ansamblio „Laukis“, ir galiausiai – nostalgiški romansai, kuriais jautrias širdis virpins „Jorė“.

Vilniaus miesto savivaldybės choras „Jauna muzika“ pristatys specialiai Rotušės Kolonadai parengtą vokalinės klasikos programą, o visą festivalį vainikuos mūsų svečių iš Klaipėdos – Stepono Januškos su grupe „Studija“ pasirodymas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių