Quantcast

Sostinėje į susitikimą kviečia aktorė S. Janušauskaitė

  • Teksto dydis:

Pavasarį reikia susitikti. Su visais mieliausiais, svarbiausiais, su tais, kuriems norėtųsi užduoti klausimus, išgirsti tūkstančius atsakymų ir palikti dar tūkstančius klaustukų išsiblaškusiam pavasariui. Balandžio 20 d. susitinkam su talentinga kino ir teatro aktore Severija Janušauskaite. Lauksime žiūrovo – nerimstančio, smalsaus, neabejingo Lietuvos teatro sąjungoje, pirmadienį, 18 val.

Mūsų vakaro herojė – Severija Janušauskaitė 2005 m. baigė Lietuvos muzikos ir teatro akademiją. Sukūrė vaidmenis režisieriaus Jono Vaitkaus spektakliuose Jaunimo teatre: Liucija („Patriotai“), Kunigaikštienė („Ivona, Burgundo kunigaikštytė“), Barbora („Barbora ir Žygimantas“). Taip pat režisierės Agnės Dilytės „Personoje“. Nusifilmavo lietuviškuose filmuose: „Anarchija Žirmūnuose“ (rež. S. Drunga), „Miegančių drugelių tvirtovė“ (rež. A. Puipa), „Ekspermenas“ (rež. R. Marcinkus), „Kablelis“ (rež. Ž. Povilaitis), „Smurtas“ (rež. V. Tinteris) bei kt.

Jau keletą metų filmuojasi Rusijoje. Už vaidmenį režisierės Annos Melikyan filme „Žvaigždė“ pelnė geriausios aktorės apdovanojimą „Kinotauro“ kino festivalyje bei Rusijos kino akademijos premiją „Auksinis erelis“ kaip geriausia antro plano aktorė. Taip pat nominuota geriausios aktorės kategorijoje Rusijos kino apdovanojimuose „Nika“.

2014 m. aktorė vaidino Alionos Zvancovos komedijoje „Norvegas“ („Norveg“) su rusų kino žvaigžde Jevgenijumi Mironovu. Šiame seriale taip pat filmavosi kino meistrai – Ksenija Rapoport, Dmitrijus Marjanovas, Andrejus Merzlikinas.

Šie metai aktorei sėkmingi ir vėl intensyvūs: geriausios aktorės apdovanojimas prestižiniame Rusijos kino festivalyje, vaidmuo grupės „The Roop“ muzikiniame vaizdo klipe, du trumpametražiai filmai „Ekspermenas“ ir „Kablelis“, nauja kompozitorės veikla spektaklyje „Mergaitė su degtukais“
(rež.Š.Datenis).

Ir visa tai gyva dosjė, kurios naujos eilutės rašomos kiekvieną dieną. Tad kol Rusijos kino apžvalgininkai S. Janušauskaitę giria už „Oskaro“ vertus vaidmenis, lygina su aktorėmis Jennifer Lawrence, Julianne Moore, Charlize Theron, mes čiumpam jauną aktorę už rankos ir kviečiame susitikti, susipažinti, geriau pažinti, pabūti tarp išsiilgusiųjų ir laukiančiųjų įdomių pašnekesių su išskirtinėmis scenos asmenybėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių