Quantcast

Skelbiama socialinė iniciatyva vilniečiams, dirbantiems sėdimą darbą

  • Teksto dydis:

„Sveikas miestas“ drauge su J. Girskio stuburo gydymo centru skelbia socialinę iniciatyvą, skirtą Vilniaus miesto įmonių darbuotojams – „Sėdimas darbas – kaip sau padėti?”.

„Jeigu manote, jog sėdint žmogus atsipalaiduoja ir ilsisi, – klystate! Iš tiesų, yra priešingai – dirbant sėdimą darbą, sėdimąją padėtį išlaikantys kūno raumenys būna įsitempia, o ilgainiui praranda savo elastines savybes ir gebėjimą atsipalaiduoti” – teigia J. Girskio stuburo gydymo centro fizinės medicinos ir reabilitacijos gydytoja Rūta Burzdžienė. Todėl ir kilo idėja surengti socialinę iniciatyvą, skirtą Vilniaus miesto biurų darbuotojams.

„Šios iniciatyvos metu tirsime, kokios problemos slypi iniciatyvoje užsiregistravusių įmonių darbuotojų kaulų ir raumenų sistemoje”, – pasakoja J. Girskio stuburo gydymo centro vadovė Greta Milašienė.

Iniciatyvoje užsiregistravusių įmonių darbuotojams nuo birželio mėn. 20 d. iki rugpjūčio 30 d. J. Girskio stuburo gydymo centre, remiantis kūno biomechanikos principais, bus atliktas individualus kiekvieno užregistruoto įmonės darbuotojo kaulų ir raumenų sistemos ištyrimas ir sudaroma individuali tikslingų gydomųjų fizinių pratimų programa.

Darbuotojus konsultuos gydymo centro specialistai (fizinės medicinos ir reabilitacijos gydytoja Rūta Burzdžienė / sporto medicinos gydytojas Mantas Ambraška). Vilniaus miesto įmonės kviečiamos registruotis į šią iniciatyvą jau dabar. Įmonių registracija į šią iniciatyvą bus vykdoma iki birželio 30 d. el. paštu: info@stuburas.lt. Minimalus iniciatyvoje užregistruotų darbuotojų skaičius – ne mažiau nei 10 ir ne daugiau nei 100 vienos įmonės darbuotojų.

Registracijos laiške reikia nurodyti: įmonės pavadinimą, kontaktinį asmenį, kontaktinį telefono numerį, iniciatyvoje dalyvaujančių įmonės darbuotojų skaičių. Patvirtinus dalyvavimą iniciatyvoje, išankstinė įmonės darbuotojų registracija į konsultacijas bus vykdoma pagal iš anksto įmonės pateiktą ir suderintą darbuotojų sąrašą. Iš anksto įspėjama, kad iniciatyvos dalyvių (įmonių) skaičius gali būti ribojamas, priklausomai nuo užsiregistravusių įmonių darbuotojų skaičiaus. Pirmenybė teikiama pirmosioms užsiregistravusioms Vilniaus miesto įmonėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių