Quantcast

„Siela“ rengia įspūdingą jubiliejinį koncertą

  • Teksto dydis:

Dvidešimt penkerius kūrybinės veiklos metus roko grupė „Siela“ gruodžio 3 dieną pažymės didžiausiu savo istorijoje koncertu menų fabrike „Loftas“. Jubiliejaus proga grupė žada klausytojus nukelti į 90-uosius, atsikurdama senąja sudėtimi.

Net trijų dalių „Sielos“ 25-mečio koncerte skambės nuo pačių seniausių, iki gotikinių bei naujausių albumų „Euforija“ ir „Širdis. Kryžius. Pasaga“ kūrinių. Seniausius jų „Siela“ atliks savo pradine 1990-ųjų metų sudėtimi, kurioje bus būgnininkas Aivaras Švilpa, bosistas Aidas Blažys ir gitaristas Osvaldas Blažys.

„Beveik 20 metų praėjo nuo to laiko, kai nebegrojame senąja sudėtimi. Tai sudėtis, kai tiems žmonėms patikėjus mano mintimis, susikūrė grupė. Kai susirinkome nebuvome profesionalai, patys ir mokėmės, ir kūrėm kažką naujo“, – prisiminimais dalinosi „Sielos“ lyderis Aurelijus Sirgedas, žadėdamas po 25 metų senoje atkurti 1990-ųjų metų skambesį. „Tačiau viskas pasiteisino ir išaugome į gerą grupę. O dabar įdomu grįžti į pradžią ir su tais žmonėmis pagroti tai, nuo ko viskas prasidėjo.“

Šiuo metu „Sielą“ sudaro vokalistas ir gitaristas Aurelijus Sirgedas, gitaristas Kostas Kriaučiūnas, bosistas Bernardas Prušinskas ir būgnininkas Darius Juodka.

Pavasarį išleisto naujų dainų albumo „Širdis. Kryžius. Pasaga“ dainos „1968“ ir „Ilguma. Platuma“ iki šiol skamba radijo stočių grojaraščiuose. Šiai dainai grupė netrukus pristatys vaizdo klipą.

Koncerto proga „Siela“ savo gerbėjus žada pamaloninti ne tik atsakingai paruošta programa, kokybišu garsu ir šviesomis, bet ir specialiai šiam vakarui naujomis alaus rūšimis papildytu „Lofto“ baru.

 


Šiame straipsnyje: sielakoncertasjubiliejusLoftas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių