Quantcast

Šią savaitę „Lofte“ – jaunos grupės ir gatvės turgus

  • Teksto dydis:

Menų fabrikas „Loftas“ tęsia gyvos muzikos, įsimintinų renginių ir skanaus maisto vasarą.

Liepos 20–26 dienomis „Lofto“ terasoje – kosmiškieji „Planeta Polar“, roką su elektroniką jungiantis Kristijonas Ribaitis, ketvirtasis muzikos inkubatoriaus „Novus“ etapas, „Kitokie pasikalbėjimai“ su Beata Tiškevič, regio vakarėlis ir dvi pasaulio virtuvėms bei skoniams skirtos dienos.

Savaitę „Lofto“ terasoje pradės jaunoji lietuviško roko pažiba – Kristijonas Ribaitis. Kristijonas savo kuriamą muziką maišo tarp indie roko ir elektronikos, taip sukurdamas masyvų garsą, kurį pildo lietuviškais tekstais. Jo bagaže: albumas „Vakar Buvo Rytoj", EP „Penki" bei „Preliudas". Šiame pasirodyme atlikėjas žada naujas dainas, naujus skambesius ir naujo etapo pradžią.

Antradienį, kaip jau įprasta, sceną užims jaunosios grupės – čia vyks ketvirtasis muzikos inkubatoriaus „Novus“ etapas. Dėl kelionės į pusfinalį kovos metalą, psichodeliką ir pop-roką maišantys „Nãva“, su chalatais į sceną lipsiantys „Chalat Jazz“ bei prancūzė Solange Arzu su grupe. Jaunuosius talentus vertins atlikėjas Kazimieras Likša, Tomas Lukoševičius (LRT Opus) bei „The State51 Conspiracy“ atstovės Eglė Gedminaitė ir Aistė Zabitaitė.

Trečiadienis „Lofto“ terasoje klausytojus pasitiks spalvingi ir stebinantys „Planeta Polar“. „Planeta Polar“ dainuoja ispaniškai, bet atrodo ir skamba it trys fėjai, ką tik sugrįžę iš Sapnų galaktikos. Nuo tokio spalvingo kosminio kokteilio, pagardinto elektronikos prieskoniu, sunku nepasiduoti šokiams. Stebėti ir klausytis „Planeta Polar“ koncerto – tai lyg dalyvauti nežemiškame, bet tuo pačiu labai nuoširdžiame rituale.

Ketvirtadienio vakarą į „Lofto“ sceną atsikrausto „Kitokie pasikalbėjimai“ su visada žavia ir dėmesį prikaustančia Beata Tiškevič. Po trejų metų pertraukos ji ir vėl sugrįžtą į „Kitokių pasikalbėjimų“ kėdę, kur žada papasakoti apie visus per šį laikotarpį nutikusius įvykius ir atradimus.

Po pokalbių, terasą kaip visad apgaubs regio, jungle, D&B ir dub skambesiai – ketvirtadienio naktį pasisavina tradicinis Rastadienis. Prie maestro Doctah Jahngle šį kartą jungiasi DJ Police, DJ Samurai, DJ Ketamini ir dar būrys kolegų, žadančių šokius iki paryčių.

Penktadienis ir šeštadienis „Lofto“ terasoje skirtas skaniam maistui, draugams ir gyvai muzikai. Čia visą vasarą, kiekvieną savaitgalį sugužės bent keliolika skirtingas pasaulio virtuves ir kultūras atstovaujančių maisto furgonų, o nuotaiką kurs vietiniai didžėjai bei grupių pasirodymai.


Šiame straipsnyje: Loftaskoncertairenginiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių