Quantcast

Seserų duetas „D&D“: koncerte – netikėti siužeto vingiai ir šventinė nuotaika

Pasinerti į intriguojančių įvykių kupiną koncertą „Karmen Niujorke“ penktadienį sostinės Šv. Kotrynos bažnyčioje pakvies seserų Ievos ir Marijos Dūdaičių duetas „D&D“.

„Tai tikras kalėdinis užtaisas, nes koncerte bus daug šou elementų, primadoniško rafinuotumo, džiazo siautulio, nuoširdumo, staigmenų, šilumos, netikėtumų, ramybės, jaukumo, advento laikotarpiui būdingų stabtelėjimų, valiūkiškumo ir tikros seserų dvasios“, – sakė aktyviai koncertuojančios dainininkė M. Dūdaitė ir pianistė I. Dūdaitė.

Koncerte skambėsiantys kūriniai yra paruošti specialiai „Kristupo Kalėdoms“, visi jie turi ryšį su JAV ir Prancūzija bei yra artimi muzikantėms. Programa nustebins netikėtais siužeto vingiais, scenografiniais niuansais, ir žinoma, užkrės šventine nuotaika, žada koncerto organizatoriai „Kristupo festivaliai“.

„Nors dabar Karmen partiją svajoja sudainuoti kiekvienas pasaulio mecosopranas, per premjerą paties kompozitoriaus G. Bizet žmona, gražioji Genevieve, demonstratyviai paliko žiūrovų salę. Karmen – modernios, ekstravagantiškos, siautulingos moters prototipas. Tuo tarpu Edit Piaf privers į gyvenimą pažvelgti pro rožinius akinius. Ši daina tapo labai populiari 1950 m. JAV ir įdomu tai, kad ne mažiau kaip septynios skirtingos versijos pasiekė topų viršūnes.

Vienas įtakingiausių XX amžiaus atlikėjų Frankas Sinatra klausytojus nukels į Niujorką. Ketvirtajame dešimtmetyje Frankas, arba Frankie, kaip jis tuo metu buvo žinomas, tapo vienu iš pirmųjų Amerikos paauglių dievaičių. „Plojimų griausmas, kuris mane pasveikino, buvo absoliučiai gąsdinantis“, – taip legendinis amerikiečių dainininkas prisiminė 1942 m. Niujorko „Paramount“ teatre surengtus pasirodymus“, – naująją programą pristatė I. Dūdaitė.

Didžiausiose koncertų salėse laukiamas žavingas seserų Dūdaičių duetas, turintis solidų kūrybinį kapitalą tarptautiniuose konkursuose, prestižiniuose festivaliuose ir kituose pasirodymuose, kiekvieną kūrinį priverčia sužibėti visu grožiu, kas tai bebūtų, ar L. Coheno „Hallelujah“, ar G. Bizet „Habanera“ iš operos „Karmen“.

Programoje dominuos prancūzų ir amerikiečių kompozitorių muzika – G. Bizet, G. Puccinio, F. Sinatros, L. Coheno, E. Piaf ir kt. kūriniai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių