Quantcast

Sekmadienį sostinę drebins Vilniaus maratonas

Sekmadienį sostinės senamiesčio gatvės bus užtvertos ir skirtos tik bėgikams. Čia vyks jubiliejinis – dešimtasis – "Danske Bank" Vilniaus maratonas.

"Nesvarbu, kas tu ir kiek tau metų, – tiesiog ateik ir išbandyk jėgas unikalaus grožio bėgimo trasoje pačiame Vilniaus centre! Patinka bėgti? Rinkis vieną iš distancijų ir įveik ją", – tokiais žodžiais maratono organizatoriai kviečia prisijungti visus, neabejingus bėgimui.

Nusprendę dalyvauti maratone, kuris prasideda sekmadienį lygiai 9 val. ryto, gali pasirinkti vieną trasų: maratono – 42,195 km, pusmaratonio – 21,98 km, "Nestlé" 10 km, "Rimi" šeimos bėgimo 4,2 km distanciją, Lietuvos pašto komandinę estafetę 4×10 km. Mažieji savo jėgas galės išbandyti UNICEF 500 m vaikų bėgime, o tėveliai su savo mažyliais galės varžytis 500 m vežimėlių bėgime.

"Praėjusiais metais maratone dalyvavo per 4 tūkst. bėgikų, šiemet užsiregistravusių yra jau per 5 tūkst. Sekmadienį tikimės sulaukti iš viso apie 8 tūkst. dalyvių, nes registravosi daug įmonių, daugiau yra dalyvių iš užsienio šalių", – sakė projektų vadovė Meilė Grinkevičiūtė ir pridūrė, kad jų tikslas – tapti ne mažesniems už latvius ir estus, kurių šiųmečiuose maratonuose dalyvavo atitinkamai 18 ir 20 tūkst. bėgikų.

Jos teigimu, šiame maratone visad dalyvauja bėgikų iš daugiau nei dvidešimties užsienio šalių. Šįmet į Lietuvos sostinę atvyks bėgikų iš Japonijos, Australijos, Naujosios Zelandijos, Jungtinių Valstijų, Prancūzijos, Italijos, Ispanijos ir kt.

Į didžiulį bėgimo renginį kviečiami ir žiūrovai. Organizatoriai žada, kad linksma bus ne tik bėgikams, bet ir juos palaikantiems. Mieste skambės muzika – gros dešimtys grupių ir didžėjai, taip pat laukia pramogos ir staigmenos!

Šventinis bėgimo renginys žiūrovams vyks Katedros aikštėje. Maratono dalyviai registruotis gali iki sekmadienio 8 val. ryto.

Transporto maršrutų pokyčiai rugsėjo 15 d.
Nevažiuos šių maršrutų troleibusai:
3 Karoliniškės–Žvėrynas–Šeimyniškių gatvė;
4 Antakalnis–Centras–Gerosios Vilties stotelė;
14 Saulėtekis–Šeimyniškių gatvė– J.Basanavičiaus gatvė–Gerosios Vilties stotelė;
20 Žirmūnai–Žygimantų gatvė–Pylimo gatvė– Stotis.
Keisis šių maršrutų troleibusų trasos:
1 Karoliniškės–Žvėrynas–Stotis;
2 Saulėtekis–Žygimantų gatvė–Stotis;
6 Žirmūnai–Kalvarijų gatvė–J.Basanavičiaus gatvė–Žemieji Paneriai;
7 Pašilaičiai–Justiniškės–Žvėrynas–Stotis;
10 Saulėtekis–Kalvarijų gatvė–Naujininkai;
12 Žirmūnai–Šeimyniškių gatvė–J.Basanavičiaus gatvė–Žemieji Paneriai;
17 Žirmūnai–Naujininkai.

Nevažiuos šių maršrutų autobusai:
11 Žvėrynas–Senamiestis–Užupis.

Keisis šių maršrutų autobusų trasos:
1G Stotis–Kalvarijų gatvė–Santariškės;
3G Fabijoniškės–Centras–Oro uostas;
6G Parko gatvė–Olandų gatvė–Žaliasis tiltas;
10 Fabijoniškės–Baltupiai–Markučiai;
22 Lazdynai–Oslo gatvė–Centras;
33 Šiaurės miestelis–Rinktinės gatvė–Sukilėlių gatvė–Guriai;
40 Fabijoniškės–S.Stanevičiaus gatvė–Centras;
43 Justiniškės–Šeškinė–Žaliasis tiltas–Centras;
46 Pašilaičiai–A.Goštauto gatvė–Žaliasis tiltas;
52 Centras–Ukmergės gatvė–Tarandė;
53 Fabijoniškės–Kalvarijų gatvė–Pylimo gatvė–Stotis;
56 Fabijoniškės–Šeškinė–Konstitucijos prospektas–Centras;
60 Centras–Ukmergės gatvė–Bukiškės;
73 Justiniškės–Centras–Naugarduko gatvė–Vilkpėdė;
88 Oro uostas–Centras–Europos aikštė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

LIETUVOS ŽEMĖ (referendumas)

LIETUVOS ŽEMĖ (referendumas)  portretas
Citata. "Po Kovo 11-osios, turbūt balandžio kažkur vidury, buvo pirmą kartą siūloma keisti laikiną pagrindinį įstatymą ir leisti pirkti žemę užsieniečiams. Šitą pasiūlymą išnešė į posėdį tuometinis aukščiausiosios tarybos pirmininkas Vytautas Landsbergis." Signataras Rolandas Paulauskas. Todėl, Vytautas Landsbergis yra bemaž pats svarbiausias LIETUVOS pardavėjas, LIETUVOS naikintojas. Dabar konstitucija yra pakeista seime be tautos valios taip, kad LIETUVOS piliečiai neteko prigimtinės teisės į protėvių išsaugotą savąją žemę, o sukčiai galės laisvai ją išparduoti užsieniečiams. Referendumu stabdykim sukčių sumanytą LIETUVOS žemių išpardavinėjimą užsieniečiams. Tuo pačiu yra siekiama: -sumažinti parašų skaičių nuo 300000 iki 100000, kad inicijuoti referendumą; -įteisinti privalomą referendumą dėl žemės gelmių turtų panaudojimo. Dėl parašų rinkimo lapų kreiptis va čia zemesvardu.lt/kontaktai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių