Quantcast

Seime bus pristatyta fotografijų paroda „Mano vardas – Izraelis“

  • Teksto dydis:

Lapkričio 17 d., trečiadienį, 11 val. Seimo II rūmų parodų galerijoje (įėjimas nuo upės pusės) bus pristatyta fotografijų paroda „Mano vardas – Izraelis“. Paroda skiriama artėjančiam Lietuvos ir Izraelio diplomatinių santykių 30-mečiui.

Renginį pasveikins Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen ir Izraelio Valstybės nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Josefas Levy (Yossef Levy), žodį tars Lietuvoje viešinčios Izraelio Užsienio reikalų ministerijos delegacijos narys Amiras Rokmanas (Amir Rockman).

Parodos fotografijos atskleidžia Izraelį visu grožiu ir įvairove, su jo gamtos stebuklais, daugiakultūre visuomene, įspūdingais miestais ir tarptautine virtuve. Parodai atrinktos nuotraukos yra garsių Izraelio fotografų darbai.

Nuo įkūrimo 1948 m. Izraelio gyventojų skaičius išaugo kelis kartus. Šiandien Izraelyje gyvena beveik 9 milijonai skirtingų tikėjimo ir kilmės žmonių. Beveik pusė jų emigravo į Pažadėtąją žemę iš įvairių pasaulio kampelių, atsinešdami skirtingus papročius, tradicijas, virtuvę, akcentus ir muziką. Izraelio sostinė Jeruzalė yra vienas seniausių miestų planetoje ir didžiausias miestas šalyje. Po Jeruzalės seka Tel Avivas, Haifa ir Ašdodas.

Izraelis turi 273 km paplūdimių, besidriekiančių palei Viduržemio, Raudonąją, Negyvąją ir Galilėjos jūras. Pastaroji yra žemiausiai esantis gėlo vandens ežeras pasaulyje. Didelę dalį šalies teritorijos dengia dykumos, tačiau dėl intensyvaus miškų apželdinimo bei medžių sodinimo daugiausiai sauso ir pusiau sauso klimato vietovėse Izraelis yra viena iš nedaugelio šalių pasaulyje, įžengusi į XXI a. turėdama daugiau medžių nei prieš 100 metų.

Tarp pasaulio šalių Izraelis turi daugiausia mokslininkų, tenkančių vienam gyventojui. Šalis taip pat yra ir vienas pirmaujančių pasaulio mokslo ir inovacijų centrų su didžiausia startuolių koncentracija. Didelė Izraelio inovacijų dalis yra susijusi su energijos ir vandens ištekliais, žemės ūkiu ir ūkininkavimu, veganiškais produktais, kosmoso technologijomis ir klimato kaita.

Paroda eksponuojama 2021 m. lapkričio 10–26 dienomis Seimo Pirmininkės V. Čmilytės-Nielsen iniciatyva eksponuojama. Parodą sudarė Izraelio ambasados ekonomikos etašė Lukas Levy. Nuotraukos yra Izraelio turizmo ministerijos nuosavybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių