Quantcast

Seimas – pirmą kartą Vilniaus knygų mugėje: kvies pažinti skaitantį parlamentą

  • Teksto dydis:

Vasario 24–27 dienomis Seimas pirmą kartą dalyvaus tarptautinėje Vilniaus knygų mugėje, kurioje kvies pažinti skaitantį ir kuriantį parlamentą. Juk Seimas – tai ne tik valstybės kultūros politiką padedantis formuoti įstatymų leidėjas, bet ir knygas skaitanti ir jas rašanti institucija. Nepriklausomos Lietuvos parlamento veiklos laikotarpiu į Tautos atstovybę buvo išrinkta daug iškilių grožinės literatūros kūrėjų, meno, kultūros ir įvairių mokslo sričių ekspertų ir profesionalų, savo gyvenimą susiejusių su knyga ir spausdintu žodžiu.

Simboliška, kad prie didžiausios kultūros šventės Seimas prisijungia Lietuvos Valstybės Konstitucijos metais, kai minimi demokratiškų Konstitucijų 100 ir 30-metis. Juk šio svarbiausio rašytinio valstybės dokumento teksto kūrėjai yra Seimo nariai.

Dalyvaudamas 22-ojoje Vilniaus knygų mugėje, Seimas kvies dalytis skaitymo ir kultūrinio bendravimo džiaugsmu. 3 salėje 3.33 vietoje įsikūrusiame Seimo stende lankytojų lauks parengta programa, kurios pagrindiniai akcentai – susitikti ir pabendrauti su rašančiais Seimo nariais, įskaityti Konstitucijos straipsnį, laimėti įvairių leidinių apie Seimą ir valstybingumo raidą žinių viktorinoje.

Konstitucijos metų proga lankytojai Seimo stende bus kviečiami įskaityti vieną Lietuvos Respublikos Konstitucijos straipsnį arba jo dalį. Iniciatyvos „Skaitau Konstituciją“ skaitovai taps pirmą kartą Lietuvos žmonių įgarsintos Konstitucijos vaizdo klipo herojais.

Visas Knygų mugės dienas Seimo stende lankysis knygas rašantys Seimo nariai, kurie bendraus su lankytojais apie knygas, dalysis rekomendacijomis.

Užsukę į Seimo stendą lankytojai neliks be dovanų, kurias turės galimybę laimėti viktorinoje Lietuvos parlamentarizmo, valstybingumo raidos, kultūros temomis. Teisingai atsakę į klausimus mugės dalyviai gaus teisę sukti laimės ratą ir laimėti Seimo kanceliarijos parengtą leidinį arba suvenyrą.

Seimo stende esančiame monitoriuje bus rodomos prezentacijos, kviečiančios pažinti Seimą kaip kuriančią ir skaitančią instituciją. Bus pristatomi Seimo nariai rašytojai ir poetai, įvairių sričių knygų autoriai, pateikiamos dabartinių Seimo narių rekomenduojamos knygos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių