Quantcast

Savaitgalį Trakai vaišins kopūstine sriuba

Trakai jau penktą kartą kviečia į tradicija tapusią šventę – Kopūstinės kermošių. Šeštadienį ir sekmadienį Karaimų saloje, dar vadinamoje Kopūstinės sala, veiklos atras ir dideli, ir maži, todėl laukiami visi.

Prasidėjusi nuo nedidelių susiėjimų, iš Dzūkijos atkeliavusi Kopūstinės šventė tampa Trakų tradicija. Šventėje apsilanko daugybė turistų. Organizatoriai džiaugiasi, kad kai kurie žmonės tapo nuolatiniais lankytojais ir į renginį atvyksta kasmet.

Viena renginio organizatorių – Trakų krašto kultūros ir amatų asociacija. Jos pirmininkė Dominyka Dubauskaitė sakė, kad kiekvienais metais šventė turi kokią nors temą. Šių metų tema – rugių derlius.

"Bus dalijama duona, rodomos apeigos, skirtos duonos papročiams, – apie šventės planus pasakojo D.Dubauskaitė. – Taip pat bus sekamos dzūkiškos pasakos vaikams, nes kermošius Dzūkijoje ir būdavo vadinamas Žoline."

Vaikams bus organizuojamas diendaržis. "Diendaržis yra, kai lauke ganosi įvairūs gyvuliukai: kumeliukai, turėtų būti Vietnamo kiaulė, galbūt bus ožkų", – paaiškino D.Dubauskaitė.

Renginyje bus galima susipažinti su žolininkų kaupiamomis gėrybėmis ir įvairiomis pramogomis. Susirinkusiuosius linksmins folkloro grupė "By TikZyz". Na, ir, žinoma, lankytojai bus vaišinami kopūstine sriuba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių