Quantcast

Pušies spygliai įkvėpė menininką sukurti paveikslų seriją

Ruduo – dažno menininko įkvėpimo šaltinis. Grafikas Linas Blažiūnas, susižavėjęs nukritusiais pušies spygliais, sukūrė visą seriją paveikslų. Jų paroda – Vilniaus dailės galerijoje „Akademija“.

Grafikas L. Blažiūnas kaip parodos pagrindą pasirinko spyglius. Pasak menininko, užaugęs Utenoje, sostinėje jis pasiilgsta gamtos, todėl dažnai mieste ieško žalumos parkuose, namo kieme, kuri jį įkvėptų. Pastaraisiais metais grafikas susižavėjo pušies spygliais. 

„Buvo toks atsitikimas tame pačiame Anykščių šilelyje, kur pirmą kartą nuvažiavau, ir kaip tik skrido žąsys. Tas migracijos metas, ir jos skrenda pulkais, ir tą jų skridimo kombinacija yra labai panaši į spyglio formą“, – teigė grafikas.

Parsivežęs namo spyglių saują menininkas vėliau pradėjo juos dėlioti ir suprato, kad gali juos piešti, tapyti, tarsi iš pušies spyglių dėliotų kitus vaizdinius. Pieštuku, aliejumi ir akvarele sukurti darbai Vilniaus dailės galerijoje „Akademija“ bus eksponuojami dvi savaites. Tarptautinėje meno mugėje „ArtVilnius“ L. Blažiūnas žiūrovų buvo išrinktas geriausiu menininku. Pasak autoriaus, ši paroda tarsi apibendrina vieną iš jo kūrybos laikotarpių ir toliau jau kuria kitomis temomis.


Šiame straipsnyje: Linas Blažiūnasgrafikaparoda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių