Quantcast

Projektas „Klasika visiems“ kviečia atlikti F. Šuberto Mišias G-dur

  • Teksto dydis:

Gražia tradicija tampantis muzikinis edukacinis projektas „Klasika visiems“ kviečia muzikos raštą pažįstančius klasikos gerbėjus iš visos Lietuvos gruodžio 6 d. Vilniaus Šv. Jonų bažnyčioje atlikti romantizmo pradininko Europoje austrų kompozitoriaus Franco Šuberto (1797–1828) Mišias G-dur. Giedos solistai Gunta Gelgotė (sopranas), Mindaugas Zimkus (tenoras) ir Dainius Puišys (baritonas), diriguos Vilniaus universiteto (VU) chorų meno vadovė Rasa Gelgotienė.

Prieš trejus metus pirmą kartą įgyvendinto klasikos populiarinimo projekto principas unikalus ir paprastas – internetu užsiregistravę dalyviai ruošiasi savarankiškai ir po dieną trunkančių repeticijų kartu su projekto organizatoriais VU chorais „Gaudeamus“, „Virgo“, „Pro musica“ (vadovė R. Gelgotienė), VU kameriniu orkestru (vadovas P. B. Koncė) ir solistais iškilmingame vakariniame koncerte atlieka pasirinktą kūrinį.

Pasak projekto iniciatorės R. Gelgotienės, organizatoriai stengiasi, kad projektas kasmet supažindintų dalyvius su kuriuo nors vienu iš pačių įžymiausių pasaulinės muzikos klasikos šedevrų. „Šiemet pasirinktas F. Šubertas – kompozitorius, savo kūryboje realizavęs visus didžiųjų Vienos klasikų (Haidno, Mocarto, Bethoveno) pasiekimus ir žengęs drąsų žingsnį į romantizmą. Jo Mišios G-dur – vienas pačių mėgstamiausių daugelio muzikantų kūrinių, nes yra šviesios, optimistinės, kupinos jautrumo ir žmogiškų išgyvenimų“, – vardijo dirigentė.

Norintieji dalyvauti registruojasi elektroniniu paštu projektas@klasikavisiems.lt arba telefonu 8 613 19 961, atsakydami į trumputę anketą, kurią galima rasti www.klasikavisiems.lt. Projektas vyks gruodžio 6 d., repeticijų pradžia 10 val., o pirmieji koncerto akordai Šv. Jonų bažnyčios skliautus suvirpins 19 val. Koncertas nemokamas.

Ankstesniais metais „Klasika visiems“ sulaukė ypatingo dalyvių ir klausytojų dėmesio. Vos paskelbus registraciją, jau po kelių dienų dalyvių registraciją į kai kuriuos balsus teko stabdyti. Pernai skambėjo italų baroko meistro A. Vivaldžio „Magnificat“. Užpernai V. A. Mocarto „Requiem“ Šv. Jonų bažnyčioje atliko puspenkto šimto muzikos profesionalų ir mėgėjų iš Vilniaus bei visos Lietuvos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių