Quantcast

Poetų eilės ir primiršta lietuvių autorių muzika – festivalio „Tai – aš“ atidarymo koncerte

  • Teksto dydis:

Devynioliktąjį kartą rengiamas tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš“ jau šį ketvirtadienį kviečia į festivalio atidarymo koncertą Šv. Kotrynos bažnyčioje.

Atidarymo koncertui suteiktas „Nepaprasto paprastumo“ pavadinimas byloja, kad jame muzikos ir poezijos forma paprastai bus kalbama apie visai nepaprastus dalykus.

Ketvirtadienio festivalio koncerte bus galima išgirsti gražiausias lietuvių poetų Pauliaus Širvio, Vytauto Kernagio, Antano Miškinio, Elenos Karnauskaitės, Juditos Vaičiūnaitės eiles, skambės ir visiems puikiai žinoma ar kažkada girdėta, bet jau primiršta, lietuvių autorių muzika. Šiame rudeniškų spalvų koncerte eiles skaitys aktorė Gabija Jaraminaitė, dainuos aktorė Lina Rastokaitė, akomponuos pianistai Povilas Jaraminas bei Vainius Dovydaitis, taip pat dainuos Vilniaus chorinio dainavimo mokyklos „Liepaitės“ jaunučių choras, kuriam vadovauja Edita Jaraminienė.

Artėjant festivalio „Tai – aš“ atidarymo koncertui, apie rudens poetiškumą bei patį festivalį – pokalbis su jame pasirodysiančia aktore G. Jaraminaite.

– Gabija, su kuo Jums asocijuojasi festivalis „Tai – aš“?

– Šis festivalis man asocijuojasi su įsiklausymu į save per poeziją ir muziką. Festivalio programos į koncertus kviečia atvykti su visa šeima, su tėvais, vaikais, draugais bei bendraminčiu būriu! O kartais jame puiku lankytis ir vienam.

Gabija Jaraminaitė. / L. Jaraminaitės nuotr.

– Kas Jums yra dainuojamoji poezija?

– Dainuojamoji poezija – tai poezijos skaitymas su melodija. Juk ne visada atsiverčiame poezijos knygas ir jas skaitome, o čia – du viename, galime išgirsti dainą ir įsiklausyti į jos žodžius.

– Koks Jums yra ruduo?

– Ruduo man labai poetiškas metas. Tai lyg naujų metų pradžia – kartu su geltonuojančiais lapais ir išskrendančiais paukščiais metas apmąstyti besibaigiančius metus, nusiteikti ateinantiems, tai – apibendrinimo laikas bei tinkamas metas kaupti energiją ir idėjas naujai pradžiai.

– Ko galime tikėtis festivalio atidarymo koncerte „Nepaprastas paprastumas“?

– Tikrai žinau, kad išgirsite nuostabių poetų eile. Būčiau labai laiminga, jei nors vienas žiūrovas jas išgirdęs pagalvotų ar pajaustų: „Tai apie mane“ arba, festivalio pavadinimo žodžiais, – „Tai – aš“!


Vilniaus mokytojų namų organizuojamas tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis, Vilniuje vyks iki spalio 24 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių