Quantcast

Po gražiąsias Verkių regioninio parko teritorijas – dviračių žygis

  • Teksto dydis:

Tradiciškai, kaip ir kiekvieną vasarą, kviečiame į dviračių žygį po gražiąsias Verkių regioninio parko teritorijas – Ežerėlių geomorfologinį ir Žaliųjų ežerų kraštovaizdžio draustinius, Verkių dvaro parką. Nors kalendorinis ruduo jau prasidėjo, tačiau vis dar mėgaujamės saule ir šiltais orais. Tad nepraleiskite progos susipažinti su vienu gražiausių gamtos ir kultūros perlu – Verkių regioninių parku.

Žygis vyks sekmadienį rugsėjo 6 d. 14.00 val. Žygio dalyviai renkasi prie regioninių parkų direkcijos pastato (Žaliųjų Ežerų g. 53).

Keliaujama nuosavais dviračiais arba yra galimybė išsinuomoti direkcijos dviratį (3 Eur žmogui).

Žygį veda gidė Simona.

Būtina registracija telefonu 8 676 02742 arba zygis.info@gmail.com

Apsirenkite patogiai ir įsidėkite po sumuštinį sau ir draugui!

Organizatoriai pasilieka teisę keisti žygio datą dėl prastų orų ar mažo susidomėjusiųjų skaičiaus.

Dviračių žygius organizuoja Pavilnių ir Verkių regioninių parkų direkcija.

Pamokos gamtoje –Verkių regioniniame parke

Pavilnių ir Verkių regioninių parkų direkcija šią vasarą ir rudenį organizuoja gamtos pažinimo užsiėmimus „Mokomės gamtoje“. Rengti gamtos pamokėles paskatino stebimas vis didesnis jaunų šeimų troškimą mokytis iš gamtos, ją pažinti, joje leisti laiką taip ugdant savo mažuosius.

Šį šeštadienį, rugsėjo 5 d. Verkių regioninio parko teritorijoje, Kryžiaus kelyje vyks užsiėmimas gamtoje tema „Naudingieji svetimžemiai ir vietiniai augalai“. Ekskursijos metu susipažinsite su vaistiniais, maistiniais, nuodingais, prieskoniniais, augalais laikrodžiais bei sinoptikais, jų panaudos galimybėmis įvairiose gyvenimo srityse. Gaminsite įvairius lapų atspaudus ir gėlių vandenį. Dalyviai prašomi atsinešti vienkartinę stiklinę (indelį nuo jogurto ar varškės), vienkartinį ar kt. šaukštą, stiklainio dangtelį, nedidelį buteliuką.

Užsiėmimas gamtoje nemokamas, tačiau būtina išankstinė registracija tel. 8 698 04732, arba el. paštu g.kmitiene@gmail.com.

Užsiregistravę dalyviai rugsėjo 5 d. 10 val. laukiami Verkių Kalvarijų Kryžiaus kelyje, prie sanatorijos „Pušyno kelias“ (Pušyno Kelias 23, Vilnius).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių