Quantcast

„Pjūklo keteros“ premjeros proga kino teatre įsikurs karo medikų punktas

  • Teksto dydis:

Lapkričio 3 dieną sostinės prekybos ir pramogų centre „Ozas“ esantis „Multikino“ kino teatras vienam vakarui virs karo zona. Naujausios Melo Gibsono premjeros „Pjūklo ketera“ proga čia vyks ypatingas seansas.

Čia daktaro Jono Basanavičiaus karo medicinos tarnybos darbuotojai kvies susipažinti su karo medikais, jų ekipuote bei pirmosios pagalbos rinkiniais. Taip pat žiūrovai kviečiami tapti kraujo donorais. Visi, davę kraujo, filmo premjerą galės žiūrėti nemokamai. Kraujo donorų VUL Santariškių klinikų kraujo centras lapkričio 3 dieną lauks jau jau nuo 11 valandos, paroda prasidės 18:30 val, o seansas vyks nuo 19 val.

Dviejų „Oskarų“ laimėtojo, juostos „Narsioji širdis“ režisieriaus M. Gibsono naujausias filmas „Pjūklo ketera“ pasakos istoriją apie vieną didžiausių Amerikos karo didvyrių, kuris nė karto neiššovė kulkos. Tikrais įvykiais paremta biografinė drama į Lietuvos kino teatrus atkeliaus jau šį savaitgalį – lapkričio 4 dieną.

Filme pasirodys Samas Worthingtonas, Andrew Garfieldas, Teresa Palmer, Vince'as Vaughnas bei Luke'as Bracey. Juosta nukelia žiūrovus į Antrojo pasaulinio karo laikus. Amerikiečių armijos medikas Desmondas Dosas tikėjo karo būtinybe, tačiau manė, jog žudymas yra nereikalingas, perteklinis blogis. Jis tapo pirmuoju kariu istorijoje, dėl pacifistinių įsitikinimų atsisakiusiu į rankas paimti ginklą. Net ir mirtinas pavojus kovos lauke neprivertė jo išsižadėti savo pažiūrų ir įsitikinimų.

Kruviname Okinavos mūšyje beginklis Dosas, nuolat apšaudomas priešų ugnies, iš mūšio lauko išnešė 75 sužeistus amerikiečių karius ir suteikė medicininę pagalbą daugybei kitų. Kelis kartus kliudytas snaiperių ir netgi sužeistas granatos sprogimo, ginklo į rankas taip ir nepaėmęs Dosas išgyveno Okinavos pragarą ir tapo pirmuoju pacifistu istorijoje, apdovanotu Kongreso Garbės medaliu.

„Mane sužavėjo ši istorija, pagrindinis jos herojus. Pamenu, perskaitęs scenarijų, supratau – apie jį turi sužinoti visas pasaulis. D. Dosas tikrai vertas pagarbos, filmo apie jį, ne tik medalių“, – sako M. Gibsonas.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių