Quantcast

Pirmąkart Vilniuje – dueto „Yalunina-Degoosarov“ dovanojama džiazo šventė

  • Teksto dydis:

Šis koncertas – begalinis džiaugsmas visiems tikro džiazo mėgėjams.

Pasaulinio jaunojo džiazo pasididžiavimas, geriausių džiazo festivalių puošmena, žiūrovų, nors kartą buvusių jų koncerte, numylėtiniai – duetas Yalunina-Degoosarov, kurį sudaro žavioji Olesia Jalunina (ptitrenkiantis vokalas ir perkusija) ir Aleksejus Degusarovas (elektrinės ir akustinės gitaros, virtuoziškos džiazo improvizacijos) – pirmąkart pasirodys Vilniuje!

Ši muzikinė-džiazinė laimė įvyks kovo 24 dieną 19 val. jaukiausioje Piano.lt koncertų salėje, pačioje Vilniaus senamiesčio širdyje Trakų g. 9/1.

Praleisti šį muzikinį pokylį – reiškia praleisti nuostabią, pilną šiltos energijos, aistros, intrigos ir pasimėgavimo šventę! Visa, kas yra geriausio džiaze, Yalunina-Degoosarov papildo bliuzo, flamenko, aistringos bosanovos ir rumbos elementais, populiariosios muzikos melodingumu, todėl šiame koncerte džiugiai ir maloniai jausis net ir ne džiazo gerbėjai! Visi, visi be išimties, pasikraus saulės energijos, meilės ir erotiškumo, troškimo šokti ir tiesiog noro gyventi pilnavertį gyvenimą!

Per praėjusius metus Olesia ir Aleksejus kartu koncertavo džiazo ir muzikiniuose klubuose bei teatruose Maskvoje, Charkove, Kazanėje, Penzoje, Tverėje, Irkutske, Angarske, Archangelske, Jaltoje, Kirove, Pskove, Vyborge, Koktebelėje. Per trumpą savo gyvavimo laiką duetas daug pasiekė, tame tarpe pažymėtini pasirodymai tarptautiniuose festivaliuose: „Džiazas Baikale“ 2011 metų lapkritį, kai duetas dalinosi scena su didžiaisiais Bilu Evansu ir Viktoru Beili, Koktebelė 2012, Petrodžiazas 2012, Džiazo Sodyba 2013 Maskvoje, festivalyje „Baltos naktys Permyje“. Taip pat 2012 metais buvo įrašyta debiutinė plokštelė “Seriously?”

Lakoniška Yalunina-Degoosarov skambėjimo koncepcija (gitara, vokalas, perkusija) reikalauja iš atlikėjų ypatingo susikaupimo ir, tuo pat metu, bet kuri muzikinė tema skamba natūraliai ir gyvai, ypač, kai dueto repertuaras neapribotas griežtais stiliaus rėmais - per koncertus džiazas mainosi su lengvu fanku, gali nuskambėti Stevie Wonder dainos versija, bliuzas, braziliška bossa-nova ar tradicinė roko baladė.
Emociškai šiltas ir energingas pasirodymas – štai, ko galima tikėtis Yalunina-Degoosarov koncertuose, ir visai nesvarbu, ar eina kalba apie pasirodymą didelėje scenoje, ar mažame džiazo klube – Jūs išgirsite atvirus jausmus, meilę laisvei ir romantišką lengvabūdiškumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių