Quantcast

Pirmą kartą Lietuvoje – didžiausia sporto šventė keturkojams

  • Teksto dydis:

Pirmą kartą Lietuvoje organizuojama didžiausia sporto šventė, skirta keturkojams augintiniams bei jų šeimininkams - „Šeimos sporto šventė su keturkojais augintojais“. Renginys vyks rugsėjo 26 d. (šeštadienį) Vilniuje, Šimuliono gatvėje esančioje Karoliniškių pievoje, netoli Karoliniškių draustinio.

„Dažnam šunelio savininkui anksčiau ar vėliau kyla klausimas, o ką vis dėlto aš galiu veikti su šuneliu? Visi mes girdėjome apie dresūrą ir parodas. Bet ne dažnas žino, kad su šuneliu galima sportuoti. Visai nesvarbu ar šuo didelis, ar mažas, veislinis, ar ne, svarbu, kad šeimininkas skirtų mažytę dalį savo brangaus laiko savo augintiniui. Patikėkite, jie tikrai to nusipelno ir labai to trokšta. Tad šios šventės viena iš idėjų ir buvo pristatyti žmonėms įvairias sportines veiklas, atliekamas kartu su keturkoju augintiniu, nuo paprasčiausių iki sudėtingiausių. Jas galima bus pabandyti ir atrasti sau tinkamą tiesiog šventės metu,“ – pasakoja vienas iš renginio organizatorių Stasys Mostvilas, Lietuvos belgų aviganių mylėtojų klubo „Manija“ prezidentas.

Bėgimas šiuo metu yra labai populiarus, tai kodėl nepradėjus bėgioti kartu su savo augintiniu?  Renginio metu vyks „Caniross“ – bėgimo su šunimis varžybos. Bus įrengtos dvi atskiros trasos – vaikų ir suaugusiųjų. Vaikų trasa tęsis 270 metrų, suaugusių – 6.2 kilometrus. Nei šuns dydis, nei veislė nėra svarbi. Specialios įrangos šiame bėgime taip pat nebus prašoma. Užteks pavadėlio iki 2 metrų ilgio. Svarbiausia nenaudoti „fleksų“.

Renginio metu taip pat vyks smagus „Pitch and Go“ žaidimas, kurio esmė per 90 sekundžių taikliai mėtyti, o šuniukui greitai atnešti žaisliuką šeimininkui. Laimi tas, kuris daugiausiai kartų atneša metamą žaislą ir surenka daugiausiai balų. Varžytis gali visi! Ši sporto šaka Lietuvoje visiškai nauja. Galima suskaičiuoti ant vienos rankos pirštų, kiek vyko varžybų Lietuvoje. Šis sportas labai populiarus Rusijoje ir Latvijoje. „Latvijos atstovai sužinoję, kad organizuojame šias varžybas, pasisiūlė kitais metais padėti ir surengti tarptautinio lygio varžybas!”, –  džiaugiasi Robertas Andriuška, „Running Wolves Vilnius“ klubo prezidentas ir vienas šventės organizatorių.

 Renginio metu bus galima dalyvauti ir „ITAKA Agility Cup“ varžybose. Agility (šunų vikrumo sportas ) – tai palyginti jauna šunų sporto šaka, kilusi iš žirginio sporto Anglijoje. Pirmą kartą parodomąją Agility programą žiūrovai galėjo išvysti 1977 m. Cruft’o šunų parodos metu ir jau tada Agility sulaukė didelio žiūrovų susidomėjimo ir susižavėjimo. Šuo, valdomas tik gestų ir komandų pagalba, turi įveikti iš įvairių kliūčių sudarytą trasą be klaidų ir kuo greičiau. Svarbu pridurti, kad šio renginio metu bus pristyta Agility Lietuvos rinktinė, kuri atstovaus pasaulinėse Agility varžybose Italijoje.

Prie šventės prisijungs ir Lietuvos kinologų draugijos Mokymų centras, kuris pristatys savo specialią programą, o Valstybinės sienos apsaugos tarnyba parodys, kaip sulaikomi nusikaltėliai.

„Royal Canin“ renginio dieną  konsultuos apie sveiką šuns mitybą, vaikus linksmins lankstydami gyvūnėlius iš balionų, sušalusius šildys nemokama kava. Šventės metu susirinkusieji galės pamatyti ir specialiai šiam renginiui sukurtą „freestyle“ (šokių su šunimis) pasirodymą.

Sužinoti daugiau informacijos apie renginį bei registruotis į varžybas galima čia: www.sportdog.lt

Prisjunkite ir feisbuke čia: https://www.facebook.com/events/994777053899997/



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stella

Stella portretas
I discovered your site via Google while looking for a comparable topic, your website came up, it seems great. I've bookmarked it in my Google bookmarks.Safety vest
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių