Quantcast

Patarimai, ką nuveikti tik pirmadienį sostinėje numačiusiems praleisti turistams

Pirmadieniais neveikiantys muziejai ir parodų galerijos – turistams ne naujiena. Ką tokią dieną veikti svetimame, bet išskėstomis rankomis juos pasitinkančiame mieste? Svečiams iš kitų Lietuvos kampelių ir užsienio tokioje situacijoje gelbsti „Vilniaus turizmo informacijos centras ir konferencijų biuras“.

Šios viešosios įstaigos Lankytojų aptarnavimo skyriaus vadovė Danguolė Kamarauskaitė turistams siūlo apsilankyti žymiausiuose sostinės pastatuose, pasižvalgyti gatvėse.

Užlipę į Gedimino pilies bokštą svečiai gali apžiūrėti Vilniaus miesto panoramą bei apsilankyti muziejuje. Kai dangus giedras, siūlomas dar tinkamesnis ir šiltesnis būdas susipažinti su Vilniumi. Besisukančiame Televizijos bokšto „Paukščių take“ visas miestas ir jo apylinkės – kaip ant delno.

Pirmadienį neužrakintos ir gintaro galerijos muziejaus Šv. Mykolo gatvėje durys. Smalsuoliams darbuotojos pasiruošusios viską papasakoti apie šį „auksą“. Taip pat patarti, kaip atskirti tikrą gintarą nuo netikro.

Besidomintiems bažnyčių architektūra siūlomos aplankyti Šv. Petro ir Povilo, Šv. Teresės bažnyčios, Arkikatedra Bazilika ir Aušros vartai.

Žydų kultūrinis palikimas sostinėje taip pat gausus. Vilniaus svečiams siūloma užsukti į Holokausto ekspoziciją, Tolerancijos centrą ir Žydų kultūros informacijos centre veikiančią ekspoziciją „Malina“.

Nebijantys žiemos šaltuko kviečiami į Europos parką. Pramogų mėgėjai gali išbandyti Liepkalnio slidinėjimo trasą. Pirmadieniais ji atidaroma popiet – nuo 14 val.

Užsukę į bet kurį iš keturių Vilniaus turizmo informacijos centrų, svečiai galės pasirinkti įvairias sostinės pažinimą lengvinančias priemones.

„Turistams siūlome pavaikščioti naudojantis mūsų paruoštais teminiais maršrutais „10 paslapčių kaip atrasti Vilnių“. Taip pat galime išnuomoti audiogidą savarankiškam miesto pažinimui. Dar vienas variantas – ekskursijos po miestą turistiniu autobusu“, - pasakojo D. Kamarauskaitė.

Į Stanislovo Moniuškos skverą sostinėje užklydę turistai ant grindinio turėtų ieškoti meilės plytelės „Obuoliukas“, o į Katedros aikštę užsukę rasti norus pildantį „Stebuklą“.

Vilniaus TIC  siūlo užsukti ir į visus po atviru dangumi esančius kultūros paminklus. Svečius turėtų sudominti Literatų gatvė, trispalvė Laisvės kelio skulptūra, paminklas Frankui Zappai, Rasų ir Bernardinų kapinės.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ta ta ti

Ta ta ti portretas
Vilnius kazkoks apsniges, aikstes nuo sniego nevalytos... Gal jau kaip rusyne pradesim gyventi?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių