Quantcast

Trakai vėl taps Kalėdų senelių sostine

  • Teksto dydis:

Jau trečius metus iš eilės vykstantis renginių ciklas "Trakai - Kalėdų Senelių sostinė" tapo laukiamiausiu, mėnesio trukmės žiemos įvykiu ne tik Trakų rajono gyventojams, bet ir svečiams iš sostinės, visos Lietuvos ir užsienio.

Pirmasis toks renginių ciklas Lietuvoje linksniuojamas ir tarptautiniu lygmeniu - vaikai jau dabar svarsto, ko paprašyti bent vieno iš keturių (Lenkijos, Gruzijos, Rusijos, Baltarusijos) Trakuose apsilankančių Kalėdų Senelių. Šiemet renginio organizatoriai žada naujovių - įrengti čiuožyklą aplink Trakų pilį bei Linksmybių salą (Karaimų sala priešais Trakų salos pilį), kurioje vaikai galės ne tik pramogauti, bet ir mokytis.

Šį šeštadienį  Trakuose ir vėl lankysis Senelis Kalėda, Linksmybių saloje bus pradėta sekti pirmoji žiemos pasaka. 16 val. įvyks laukiamiausias žiemos sezono renginys - įspūdingo dydžio Kalėdų eglės įžiebimo ceremonija šalia Trakų rajono kultūros rūmų. Kasmet į koncertą susirenka gausybė vaikų ir jų tėvų, jaunimo, pagyvenusių žmonių - visi, norintys pajusti artėjančią Kalėdų dvasią.

Renginių ciklo metu (kiekvieną šeštadienį ir sekmadienį) į Kalėdų Senelių rezidenciją vaikus pasakai sekti kvies stebuklingu laikomas Trakų nykštukas, vyks linksmosios estafetės, kurių metu šeimos draugiškai varžosi dėl vikriausios ir sportiškiausios apdovanojimų. Taip pat sostinėje lankysis ir kartu dainuoti bei šokti kvies Vytautas V. Landsbergis su kompozitoriumi Raimondu Rašpoliausku, Aidas Giniotis drauge su "Atviras ratas" aktoriais, vaikų choras "Kivi" ir "Kiviukai" (vadovė Danguolė Aukselienė), Mockevičių šeimyna, Trakų rajono meno kolektyvai.

Organizatoriai yra įsitikinę "Trakai - Kalėdų senelių sostinė" renginių ciklo metu veiksiančių kūrybinių dirbtuvėlių sėkme. Jų metu Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos studentai kvies vaikus ir jų tėvelius savo rankomis gaminti žibintus, eglės žaisliukus. Ne ką mažiau laukiami visai šeimai skirti iliuzionistų Justo ir Manto Wizard rankų miklinimo spektakliai, vaikų pamėgti cirko pasirodymai.

Ištikimi renginių dalyviai, šeimos, jau trečius metus su malonumu žadančios lankytis renginiuose džiaugiasi, kad tokiu, atrodytų, sunkiuoju metų periodu vaikams (ir ne tik jiems) yra sudarytos sąlygos aktyviai veiklai, prasmingam laisvalaikiui. "Vien pamačius idėjos autoriaus Trakų seniūnijos seniūno Kęstučio Vilkausko akis, tampa aišku, kad žmogus tiki savo idėja ir rezultatais - jo dėka Trakai yra žinomi ne tik kaip kurortinė vietovė, kurioje smagu pabūti vasarą, bet ir vieta, į kurią norisi atvažiuoti ir žiemą", - kalbėjo viena iš Nykštuko rezidencijoje besilankiusių mamų.

Šiemet renginio organizatoriai džiaugiasi "Lietuvos geležinkelių" suteikta galimybe į Trakus keliauti pigiau - perkant bilietus į abi puses, antrajam taikoma 50 proc. nuolaida.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių