Quantcast

Pasaulio galingiausieji varžysis Vilniuje

Šios savaitės pabaigą neabejingi sportui kviečiami pažymėti jėgos sporto šakas vienijančiame Tarptautiniame sporto festivalyje. Savus rekordus pagerinti čia mėgins ir Lietuvos galiūnas Žydrūnas Savickas.

Rąstų kėlimo rungtis

Šį savaitgalį sostinę drebinsiančiame galingiausiame metų renginyje stipriausi pasaulio galiūnai iš Lietuvos ir užsienio šalių "Siemens" arenoje varžysis dėl geriausiųjų titulų.

Šeštadienį pasaulio rąsto kėlimo čempionate galiūnas Ž.Savickas sieks išlaikyti jau aštuonerius metus jam priklausantį rąsto kėlimo rekordą ir net jį pagerinti.

Iš viso sporto festivalyje dėl pasaulio rąsto kėlimo čempiono vardo susigrums vienuolika atletų. Pirmenybėse dalyvaus beveik visi geriausi šios rungties sportininkai. Į Vilnių dėl traumų neatvyks rusas Michailas Kokliajevas ir amerikietis Mike’as Jenkinsas.

Pagrindinis lietuvio konkurentas, paties Ž.Savicko teigimu, yra šį sezoną aukštų rezultatų pasiekęs lenkas Kšyštofas Radzikovskis. Kaip sakė lietuvis galiūnas, jei lenkui pavyks susitvarkyti su jauduliu, žiūrovų laukia įdomi kova.

Rąsto kėlimo rungtis laikoma prestižine galiūnų sporto rungtimi. Ž.Savickui nuo 2004 m. tą rekordą pavyko pagerinti net 35 kg. Šią vasarą jis Europos galiūnų pirmenybėse į orą pakėlė 221 kg ir pagerino prieš metus pasiektą rekordą. Nebe tiek daug liko ir iki užsibrėžto tikslo – iškelti 225 kg rąstą.

A.Schwarzeneggerio sekėjai

Praėjusiais metais pirmą kartą įvykusio Tarptautinio sporto festivalio programą sudaro pasaulio galiūnų čempionų lygos etapas, Europos mėgėjų galiūnų čempionatas, pasaulio rąsto kėlimo pirmenybės, olimpiečio Mindaugo Mizgaičio imtynių turnyras, imtynių gigantų kovos, kultūrizmo ir klasikinio kultūrizmo varžybos, kūno fitneso, atletinio fitneso ir bikinio varžybos, rankų lenkimas, prisitraukimų, gatvės gimnastikos turnyras, štangos spaudimo gulint rungtis, "Spausk ir bėk" varžybos.

Jėgos ir ištvermės reikalaujanti prieš gerą dešimtmetį per Arnoldo Schwarzeneggerio galiūnų varžybas pristatyta rungtis "Spausk ir bėk" tampa ir antrojo Tarptautinio sporto festivalio Lietuvoje dalimi.

"Tai kiekvienam sportuojančiam žmogui prieinama rungtis. Tai yra savo kūno svorio štangos spaudimas gulint, o paskui 5 km bėgimas. Bet kuris žmogus, lankantis sporto klubą, gali dalyvauti šioje rungtyje ir išsiaiškinti, ar jis yra greitas, stiprus, ištvermingas, visapusiškai pasiruošęs", – aiškino Ž.Savickas.

Tikisi pagerinti rekordą

Kalbėdamas apie antrus metus organizuojamą sporto renginį Ž.Savickas džiaugėsi, kad per metus išaugo ir dalyvių, ir užsienio šalių, iš kurių jie atvyksta, skaičius. Jėgos sporto šakas jungiančiame renginyje praėjusiais metais dalyvavo beveik penki šimtai sportininkų iš trylikos valstybių. Šiemet sportininkų atvyks iš beveik dvidešimties šalių.

"Pirmą renginį surengti visada sunkiau, antrą kartą žmonės jau žino, kas per renginys, kur jie važiuoja. Jiems patinka dalyvauti, atvažiuoja didesnėmis komandomis. Sporto šakos visos lieka tos pačios, prisijungia Imtynių federacija. Šeštadienį bus jaunimo imtynių varžybos, sekmadienį laukia imtynių gigantų kovos. Bus galima pamatyti sunkiasvorius imtynininkus ir galiūnus vienoje vietoje", – pasakojo festivalio sumanytojas galiūnas Ž.Savickas.

Pats tokiuose renginiuose kitose valstybėse dalyvavęs Ž.Savickas džiaugiasi, kad šis festivalis vyksta ir mūsų šalyje. "Tuo jis man ir ypatingas. Esu neblogos sportinės formos, gal kokį pasaulio rekordą pavyks pagerinti", – optimistiškai nusiteikęs kalbėjo stipriausias pasaulio žmogus.

Renginys vyks spalio 19 ir 20 d., jis yra nemokamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių