Quantcast

Pasaulinę muzikos dieną – Lietuvos muzikų sąjungos renginiai

  • Teksto dydis:

Spalio 1 d., penktadienį, Vilniaus rotušėje ir aplink vyks renginiai, skirti Pasaulinei muzikos dienai: koncertuose dalyvaus Lietuvos kariuomenės orkestras, Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazijos moksleiviai, Akvilė Ališauskaitė ir Ališauskų šeimyninis ansamblis, „Auksinio disko“ laureatai Folkroko grupė „Žalvarinis“ (vadovas Robertas Semeniukas), multiinstrumentalistas Saulius Petreikis ir berniukų ir jaunuolių choras „Ąžuoliukas“ (meno vadovas ir vyr. dirigentas Vytautas Miškinis).

1974 m. lordo Yehudi Menuhino iniciatyva UNESCO spalio 1 d paskelbė Pasauline muzikos diena. Dar gyvas būdamas, žymusis pasaulio humanistas visus pasaulio muzikus ragino tą dieną skirti ypatingą dėmesį muzikos propagavimui pačiomis įvairiausiomis formomis.

Tad kas, jei ne Lietuvos muzikų sąjungos bendruomenė, privalo puoselėti ir tęsti gražiai pradėtus žymiausių pasaulio muzikų idealus?

Jau kelintus metus Lietuvos muzikų sąjunga išgyvena ypatingą emocinį pakilimą, bendrystei telkdama visų kartų muzikus. Savo renginiuose ir kasdieninėje veikloje stengiasi kuo daugiau bendrauti, kad laiku pastebėtų ir paragintų aktyviau muzikuoti jaunuosius talentus ir suspėtų išminties ir patirties pasisemti iš vyriausių bendruomenės narių.

Minėdami Pasaulinę muzikos dieną, sąjunga kiekvieną kartą primena, kad būtent spalio 1 dieną savo gimtadienį švenčia ir pagrindinis Lietuvos muzikų leidinys muzikos meno ir mokslo žurnalas „Muzikos barai“. Brolių Motiejaus, Broniaus ir Antano Budriūnų iniciatyva pradėtas leisti1931 m. Šiais metais leidinys švenčia 90-metį.

„Didžioji muzikų šventė“ vyks 2021 m. spalio 1 d. 18 val. Vilniaus rotušės aikštėje – Lietuvos kariuomenės orkestro pasirodymas, 19 val. Vilniaus rotušėje – šventinis koncertas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių