Quantcast

Pamėnkalnio galerijoje – Meksikos dailininko kūrybos paroda

  • Teksto dydis:

Pamėnkalnio galerijoje ketvirtadienį atidaroma Meksikos dailininko Amílcaro Riveros Munive kūrybos paroda „Apie kasdienybę“.

Pirmą kartą Lietuvoje personalinę parodą pristatantis menininkas Vilniuje eksponuos savo tapybos darbus – introspektyvių portretų ir figūrinių kompozicijų seriją, praneša Dailininkų sąjungos Pamėnkalnio galerija. Tapytojo kūrinių veikėjai tyliai žvelgia pro savo sustingusią visatą, kurioje tarsi niekas nevyksta, tačiau žiūrovas kviečiamas atrasti istorijas, slypinčias anapus kasdieniškų veidų ir figūrų. Pabrėžtinai statiškos pozos ir pasyvios mizanscenos kontrastuoja su atvirų, intensyvių spalvų koloritu, kuris suteikia darbams papildomų reikšmių ir sąsajų su meksikiečių tradicine daile.

„Kūryboje susitelkiu ties savo veikėjų vidine jėga ir monologais. Be labai retų išimčių, su gyvais modeliais nedirbu; mano herojai išgalvoti, jų paskirtis – atspindėti universalias žmogiškąsias būkles. Dažnai pradedu nuo dėmės ir leidžiu jai palengva vystytis. Nėra griežtos pradžios ar pabaigos: kartais pirmieji potėpiai pasimeta po daugybe kitų sluoksnių, o kartais išlieka ir įgauna daugiau galios kompozicijoje. Siužetus renkuosi gana impulsyviai, priklausomai nuo poreikių ir aplinkybių. Pati technika savaime nėra esminė; svarbiausia man – veikėjų išraiškingumas, galimybė papasakoti jų istorijas. Siekiu nuolat keistis ir perkurti save, kad kūryboje netapčiau tik amatininku“, – galerijos pranešime cituojamas autorius.

A. Rivera Munive gimė 1975 m. Meksike. Studijavo vizualiuosius menus Verakruso universitete, taip pat fotografiją Aktyviojoje fotografijos mokykloje ir dramaturgiją Kuboje. Surengė personalines parodas Meksikoje, Slovakijoje, Lenkijoje, Vengrijoje, Vokietijoje, JAV, Ispanijoje ir Tailande. Gyvena, kuria ir dėsto dailę Meksike bei Tlaskaloje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių