Quantcast

Nemuno salos parką užvaldė „žalieji“ menininkai

Šeštadienio popietę Nemuno saloje buvo galima išgirsti netradicinių garsų, pamatyti neįprastų vaizdų. Žalioje oazėje buvo sukurtos instaliacijos ir perfomansai, demonstravę kultūros ir gamtos sambūvį.

Trečią kartą rengiamas kultūros ir ekologijos festivalis „Grynparkas“ pirmą kartą vyko Nemuno saloje Kaune. Jame dalyvavo apie dvi dešimtys menininkų iš 7 pasaulio šalių ir pristatė projektą „Gamtoje įguldyta“. Tai gyvų instaliacijų, perfomansų, interaktyvių situacijų maršrutas saloje.

Keliaujant šiuo maršrutu buvo galima pamatyti iš įvairių nebereikalingų dalykų sukurtą žmogaus „lizdą“, senų ligoninės lovų virtinę, milžinišką, ryškiai rausvos spalvos kėdę ir kitus šioje erdvėje neįprastus objektus bei prie jų zujančius menininkus. Pasak organizatorių, skirtingų menininkų kūryba susijungė į visą festivalio programą apjungiantį spektaklį-instaliaciją.

Tuo pat metu saloje vyko ekomugė, o kūrybinės dirbtuvės dėl lietaus persikėlė į „Žalgirio“ arenos erdvę. Čia vyko blusų turgelis, buvo galima persodinti ir namo neštis pomidoro ar baziliko sodinuką, išmokti gaminti rankdarbius iš senų žurnalų, nusilipdyti indą, išmokti pinti iš vytelių ir kitaip „žaliai“ praleisti laiką.


Šiame straipsnyje: GrynparkasNemuno salamenas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Shit kaip

Shit kaip portretas
Žaliojo slieko ieškojimas analinėj angoj.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių