Quantcast

Naujų galerijos „Open Gallery“ darbų pristatymas – jau šį savaitgalį

  • Teksto dydis:

Rytoj, penktadienį, menų fabrike „Loftas“ bus pristatyti nauji gatvės meno galerijos po atviru dangumi „Open Gallery“ kūriniai.

Jų pristatymas vyks muzikos ir menų festivalio „Loftas Fest“ metu. Atidarymo metu galerijos lankytojų lauks ir įspūdingi meno performansų pasirodymai bei naktinio kino teatro seansai.

Šiuo metu nuolatinėje galerijos ekspozicijoje jau esančius 9 darbus šį savaitgalį papildys net 13 ilgalaikių naujokų, o „Loftas Fest'“ metu dar tiek pat interaktyvių, patyriminių instaliacijų netikėčiausiose „Open Gallery“ vietose – nuo stogo iki slaptų kampelių.

Abi „Loftas Fest“ festivalio dienas galerijoje bus vedamos ir ekskursijos, kuriose profesionalūs gidai lankytojus supažindins su visais „Open Gallery“ darbais – papasakos apie jų autorius ir atskleis, kokios istorijos juose slypi. Ekskursijos vyks lietuvių ir anglų kalbomis. Norint jose dalyvauti – reikalinga registracija. Ji vyksta čia.

Ypatinga kultūrine atmosfera galeriją pripildys menininkų Ernesto Zacharevičiaus, „Ecol“, Lino Kutavičiaus, Lino Kaziulionio, David Leitner, Sokar Uno, Justino Žožo, Igno Lukausko, Eglės Narbutaitės, Iusto ir Žygimanto Kudirkos darbai. Festivalio metu galerijoje bs galima pamatyti ir laikinas šviesos bei meno intaliaciijos, kurias pristatys menininkių duetas „Sūpynės“, Antonio Semeraro, Andrey Kasay, Bon Alog, Evelina Dapkutė, Marius Bumbulis, Tadas Stalyga, Benjamin Weber, o „Improper Walls“ ir „Artivive“ mobilioji programėlė pristatys „Tiny Art“ parodą.

„Open Gallery“ atidarymo metu festivalyje įsikurs ir speciali meno erdvė teatro ir šokio projektams – „Art Stage“. Ši meno pasirodymų erdvė kvies į teatrą ir šokį pažvelgti naujai – neįprastoje, industrinėje aplinkoje. Teatro, šokio bei audiovizualinių performansų mylėtojus džiugins Apeirono teatro, taip pat „Okaruko“ & Phil Von pasirodymai. Bus galima išvysti baleto trupės „Classic Art“ šokį, o audiovisualinių performansų kūrėjai Donatas Norušis ir N. Micaihliuk, suomis Kaukolampi, Pijus Džiugas Meižis su komanda ir Berndt & Ulrich iš Austrijos pristatys kvapą gniaužiančius audiovizualinius performansus. Galerijos erdvėje lankytojais ras ir naktinį kino teatrą, kuriame naktį bus rodomi aktualiausi pastarųjų metų filmai iš viso pasaulio.

Jau antrus metus prie „Open Gallery“ projekto reikšmingai prisideda „VivaColor“ dažai, kurie menininkams skyrė priemones, reikalingas įspūdingiems piešiniams ant galerijos sienų.

„Open gallery“ – unikali meno galerija po atviru dangumi – sutraukia menininkus iš viso pasaulio. Matydami, kaip galerijos dėka keičiasi miestas, buvusi gamyklos teritorija tampa gyventojų bei turistų traukos centru ir taip kuriamas aktyvaus bei kūrybiško miesto įvaizdis, skatiname šio projekto tęstinumą. Jau antrus metus iš eilės padedame menininkams realizuoti idėjas aprūpindami juos ilgaamžiais fasadų dažais „Vivacolor“ ir teptukais „Anza“, kad pastatų sienas papuoštų įspūdingi ryškiaspalviai jų kūriniai,“ – pasakoja UAB „Tikkurila“ rinkodaros vadovė Rūta Labeikienė.

„Open Gallery“ naujų darbų pristatymas vyks penktadienį, 19 val., muzikos ir menų festivalyje „Loftas Fest“. Į jį kviečiami visi gatvės meno gerbėjai. Galeriją galima rasti menų fabriko „Loftas“ kieme, Švitrigailos g. 29, Vilnius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių