Quantcast

Naujojo knygnešio premija bus įteikta poetui M. Burokui

Vilniaus knygų festivalio įsteigta Naujojo knygnešio premija bus skirta poetui, vertėjui ir literatūros apžvalgininkui Mariui Burokui.

Laureatas paskelbtas penktadienį per antrojo Vilniaus knygų festivalio atidarymą. Pati premija bus įteikta sekmadienį uždarant festivalį.

Pristatydami premiją ir jos pavadinimą, festivalio rengėjai ir premijos komisijos nariai tikino, kad šiandien šia premija norima atkreipti dėmesį į tuos, kurie tiek spaudoje, tiek elektroninėje erdvėje informuoja apie įdomius, vertingus ir skaitytinus tekstus, populiarina gerą literatūrą.

"Vilniaus knygų festivalis skelbia, kad naujasis knygnešys šiandienos informacinio triukšmo kupiname gaudesyje padeda atskirti, kas yra iš tiesų vertinga knyga. Ją susirasti yra kartu ir iššūkis, su kuriuo skaitytojui reikia padėti susidoroti", – sakė vienas iš festivalio organizatorių ir premijos komiteto narių Gediminas Baranauskas.

Komiteto nariai atkreipė dėmesį į M.Buroko rengiamas "Užkietėjusio skaitytojo kronikas" portale bernardinai.lt bei knygų apžvalgas kitose žiniasklaidos priemonėse.

Knygnešio premijos laureatas gaus 2000 litų.


Šiame straipsnyje: knygaknygų mugėMarius Burokas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių